TFF, Yabancı Futbolcu Sayısını Artırma Talebini Reddetti

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yabancı futbolcu sayısının artırılması talebinin TFF tarafından reddedildiğini açıkladı. Temmuz'daki TFF düzenlemesiyle, Trendyol Süper Lig'de A Takım listesine 14, Trendyol 1. Lig'de ise 8 yabancı futbolcu kaydedilebilecek.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, canlı yayında yabancı futbolcu kuralıyla ilgili merak edilen bir konuya açıklık getirdi. Doğan, "Yabancı kuralıyla ilgili Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte sayının artırılması talebinde bulunduk, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebimizi reddetti" dedi.

TFF'nin temmuz ayında yaptığı açıklamaya göre, futbolcu uygunluklarında bazı değişiklikler yapılacak. Açıklamada özetle şu kararlar alındığı belirtildi:

- Trendyol Süper Lig: A Takım listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılacak. Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcu A Takım listesine kaydedilebilecek. Ancak müsabakalarda sadece 12’si kadroya alınabilecek.

- Trendyol 1. Lig: A Takım listesine yazılabilecek Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan sahada aynı anda en fazla 6’sı bulunabilecek.

- TFF 2 ve TFF 3. Lig: 2023 – 2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunlukları yaş düzeltmeleri yapılarak devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.