TFF'den Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklama: "Asla kabul edilemez"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi'ni destekleyen kararına net bir yanıt verdi. Federasyon, daha önceki "kabul edilemez" açıklamasının arkasında olduklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi oluşumunun önünü açan kararı sonrasında bir açıklama yaparak duruşunu net bir şekilde belirtti.

UEFA LİDERLİĞİNDEKİ ÇALIŞMALARA DESTEK

TFF'nin yaptığı açıklamada, futbolun Avrupa'daki düzenleyicisi UEFA'nın önderliğinde sportif başarıyı teşvik etmeye devam edeceklerini vurgulandı. Futbolun milyonlarca insanı bir araya getiren bir spor olduğunu ve FIFA ve UEFA talimatları çerçevesinde eşit olanaklar sunarak rekabeti desteklediğini belirtti.

AVRUPA SÜPER LİGİ İLE İLGİLİ KARARLILIK

TFF, daha önce 19 Nisan 2021 tarihinde yaptığı "Avrupa Süper Ligi girişimi asla kabul edilemez" başlıklı açıklamanın arkasında olduklarını ve bu kararda aynı kararlılıkla durduklarını vurguladı. Avrupa Süper Ligi'nin futbolun doğasına uygun olmadığını belirten TFF, UEFA'nın oluşturduğu futbol piramidinin sistemin doğru çalışmasını sağlayan temel bir yapı olduğunu savundu.

UEFA VE TFF'NİN ORTAK ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK

TFF'nin açıklamasında, futbolun birleştirici gücünü ve eşitlik ilkesini vurgulayarak UEFA'nın liderliğinde futbolun gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. UEFA'nın oluşturduğu futbol piramidi sayesinde her seviyede futbol oynayan kulüplerin ve futbolcuların Avrupa futbolunun bir parçası olabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Süheyl Batum: Galatasaray'ı Küresel Arenada Taçlandırmak İçin Hazırız!
UEFA'dan Arda Güler'e Kritik Uyarı: Kurala Takılma Tehlikesi!
UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Napoli'ye transfer oluyor! Fenerbahçe taraftarını yıkan haber!