TFF'den Hakem Kadrolarında Büyük Değişiklik: Yeni Sezon İçin Şartlar Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesinde değişiklik yaptı. Üst Klasman Hakemi ve Yardımcı Hakemi kadroları, 2023-2024 sezonu sonunda Süper Lig ve A Klasman kadrolarından seçilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesinde önemli değişikliklere gitti.

TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlanan yeni talimatnameye eklenen geçici maddelere göre, Üst Klasman Hakemi kadrosu, Üst Klasman Yardımcı Hakemi kadrosu, Klasman Hakemi kadrosu ve Klasman Yardımcı Hakemi kadrosunun belirlenme şartları açıklandı.

Yeni talimatnameye göre, Üst Klasman Hakemi kadrosu, ilgili talimattaki şartları yerine getirmek kaydıyla, 2023-2024 sezonu sonunda Süper Lig Hakemi kadrosunda ve A Klasman Hakemi kadrosunda yer alan hakemlerden oluşacak. Benzer şekilde, Üst Klasman Yardımcı Hakemi kadrosu da yine talimattaki şartları karşılamak kaydıyla, 2023-2024 sezonu sonunda Süper Lig Yardımcı Hakemi kadrosunda ve A Klasman Yardımcı Hakemi kadrosunda yer alan hakemlerden oluşacak.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, yaptığı açıklamada, "Geçen sezon Trendyol 1. Lig'de maç yöneten ve yetkinlikleri olan hakemler, önümüzdeki sezon Süper Lig'de görev alabilecek." ifadelerini kullandı. (Kaynak: Ntvspor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.