TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan istifa eden Lale Cander, sahibi olduğu şirketin İstanbul'daki Formula 1 pisti ihalesini usulsüzlük iddialarıyla kazandığı öne sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'ndan kısa süre önce istifa eden Lale Cander, skandal iddialarıyla gündeme geldi. Cander’in sahibi olduğu şirketin, İstanbul’daki Formula 1 pisti ihalesini usulsüzlük yaparak kazandığı öne sürüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki Formula 1 pistini 30 yıllığına kiralamak için nisan ayında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. katıldı ve şirket, pisti yaklaşık 4 milyar TL karşılığında kiralamaya hak kazandı. Ancak süreçte ciddi usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

İhaleye katılan şirketin sunması gereken 7 milyon 683 bin dolarlık teminat mektubunun sahte olduğu iddiaları ortaya atıldı. Şartname gereği, teminat mektubunun bankalar ya da özel finans kuruluşları tarafından verilmesi gerekirken, gerçek bir sigorta şirketi tarafından düzenlenmediği iddia edildi.

SAHTE ŞİRKETTEN TEMİNAT MEKTUBU


Tele1'in haberine göre, Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.'nin sunduğu teminat mektubu, adı Mapfre Kefalet Sigorta A.Ş. olan bir şirketten alındı. Ancak bu şirketin, bilinen Mapfre Sigorta A.Ş. ile hiçbir ilişkisi olmadığı ve yalnızca isminin sonuna "kefalet" eklenerek kurulan sahte bir firma olduğu belirtildi. Haberde, bu sahte şirketin 10 Ekim 2023'te kurulduğu ve yönetim kurulu başkanının Bulgaristan vatandaşı Lyudmil Lluydmilov Slavchev olduğu ifade edildi. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bu sahte teminat mektubunu kabul etmesi, kamuoyunda büyük tepki topladı.

ŞİRKET SAHİPLİĞİ EL DEĞİŞTİRDİ 


İhaleyi kazanan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.’nin ilk sahibi Mehmet Şakir Can olarak görünüyordu. Ancak Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki kayıtlara göre, 1 Nisan 2023'te şirketin tek pay sahipliğinin sona erdiği, 11 Haziran 2023'te ise Lale Cander'ın şirketin tek sahibi olduğu açıklandı.

TFF'DEN İSTİFA ETTİ  


Lale Cander, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim listesinden girerek yöneticilik yapmıştı. Ancak kısa süre önce görevinden istifa ettiğini duyurdu. Cander, istifasıyla ilgili olarak, "Gördüğüm lüzum üzerine ve işlerimin yoğunluğu sebebiyle TFF Başkan Vekilliği ve icra kurulu görevimden, ayrıca sponsorluk ve pazarlamadan sorumlu olduğum pozisyonlarımdan istifa ediyorum. Ancak yönetim kurulundaki yetkilerim çerçevesinde desteğimi sürdüreceğim," şeklinde ifade etti.

HACIOSMANOĞLU'NDAN CANDER'E ELEŞTİRİ  


TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de katıldığı bir programda Lale Cander hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, "Bu yönetim kurulu arkadaşımızın farklı işleri var. Yönetimde rahatsızlık yarattı. Federasyonda olmayan şeyleri varmış gibi dışarıya servis etti. Biz de arkadaşımıza istifa etmesini söyledik," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.