TFF'den yeni VAR hakemi eğitim programı!

TFF, VAR kadrosunu genişletmek ve hakemlerin gelişimini desteklemek amacıyla Joao Capela'nın koordinatörlüğünde bir program başlattı. Bu hafta itibariyle Trendyol Birinci Lig'de AVAR 2 uygulaması devreye girecek, hakemlerin gelişimi yakından izlenecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR kadrosunu güçlendirmek ve hakemlerin gelişimini desteklemek için Joao Capela'nın liderliğinde yeni bir program başlattı. Bu çerçevede, Trendyol Birinci Lig maçlarında AVAR 2 uygulaması uygulanacak ve hakemlerin ilerlemesi takip edilecek.

TFF'nin açıklaması şu şekilde:

"TFF, Trendyol Süper Lig ve Trendyol Birinci Lig müsabakalarında görev yapabilecek yetkinlikte ve yeterlikte Video Yardımcı Hakem (VAR) kadrosunu genişletmek, ayrıca halen VAR görevi alan hakemlerin gelişimini sağlamak amacıyla, TFF VAR Danışmanı Joao Capela koordinatörlüğünde bir program başlatmıştır. Bu program çerçevesinde bu haftadan itibaren Trendyol Birinci Lig müsabakalarında AVAR 2 uygulaması ile programa dahil edilen hakemlerin gelişimi takip edilecektir.

AVAR 2 olarak görev yapacak hakemler, Joao Capela'nın katıldıkları eğitim programlarına ek olarak, ilk önce AVAR 2 olarak, devamında ise AVAR olarak görev yapıp VAR görevi için hazırlanacaklardır. AVAR 2 olarak görevlendirilen hakemler, görevleri sırasında karar aşamasında yer almayacak olup, tamamen eğitim amaçlı canlı yarışma ortamında gözlem yapacaklardır.

Programın devamıyla kadronun genişletilmesi ve rekabet ortamının sıcak tutulması hedeflenmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.