TGC’den Bahçeli’ye Sinan Ateş tepkisi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gazetecilere yönelik tehditkar sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak Halk TV’deki program yapan gazetecilere yönelik sarf ettiği, "Ayağınızı denk alın" sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, isim vermeden Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Şule Aydın gibi gazeteciler için "Dört soytarı muhabir ile MHP'yi sorgulayamazsınız" ifadelerini kullandı. TGC, bu ifadeleri değerlendirerek, "Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzluktan hedef gösterenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz." dedi.

TGC, Bahçeli’nin grup toplantısında, Sinan Ateş cinayetini yakından takip eden gazetecileri hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Açıklamada, Türkiye’de siyasetçiler tarafından hedef gösterilen 67 gazetecinin öldürüldüğü hatırlatılarak, "Siyasetçilerin görevi gazetecileri tehdit etmek değil, onların can ve çalışma güvenliğini sağlamaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, gazetecilerin görevinin siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki karanlık ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmek olduğu ifade edildi. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne atıfta bulunularak, "Gazeteci, kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumludur. Ülkemizde gazeteciler her gün hedef gösterilmekte, saldırıya uğramakta ve çoğu zaman saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilmektedir. Sinan Ateş cinayeti de bunun bir örneğidir. Bu cinayetle ilgili haber yapan meslektaşlarımız sık sık siyasiler tarafından tehdit edilmektedir." denildi.

Bahçeli’nin, 1 Ekim 2024 Salı günü partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Sinan Ateş suikastıyla ilgili haber yapan gazetecilere yönelik, "Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın. Herkes haddini bilsin, hudut ihlalinden kaçınsın. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, akbabaların da kanatlarını yolarız." sözlerinin ardından, gazetecilerin açıkça hedef gösterildiği vurgulandı. TGC, "Siyasetçilerin görevi gazetecileri tehdit etmek değil, can ve çalışma güvenliğini sağlamaktır. Gazetecileri tehdit ederek, hedef göstererek, yaralayarak ve öldürerek kimse bir yere varamamıştır. Cinayetleri işleyenler gazeteciler değildir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarına göre basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü, demokratik toplumun temelidir." ifadelerine yer verildi. 

Son olarak, TGC, "Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzluktan hedef gösterenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. İktidara ve muhalefete basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için sağduyu çağrısında bulunmayı sürdürüyoruz." diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.