Threads’ın Aktif Kullanıcı Sayısı 150 Milyona Ulaştı

Threads, Şubat’ta 130 milyon olan aktif kullanıcı sayısını bir ayda 150 milyona çıkardı. Platformun gönderilerinin yüzde 63’ü metin paylaşımlarından oluşuyor. Ancak X, aylık 600 milyon aktif kullanıcı ile Threads’ten daha büyük bir kullanıcı kitlesine sahip.

Threads, Şubat ayında 130 milyon olan aktif kullanıcı sayısını sadece bir ayda 150 milyona çıkarak hızlı bir büyüme gösterdi. Kullanıcılar, platformda görsellerden ziyade metin paylaşımlarına yönelirken, Threads’ın aktif kullanıcı sayısı X’in 600 milyonluk aylık aktif kullanıcı sayısının gerisinde kalıyor.

Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun kararıyla kullanımına yasak getirilen Threads platformunun aktif kullanıcı sayısı açıklandı. Şubat ayında kullanıcı sayısı 130 milyon olan platform, yalnızca bir ay içinde 20 milyon daha kullanıcı kazanarak toplamda 150 milyona ulaştı.

İstikrarlı bir şekilde büyüyen Threads kullanıcılarının görsel içerik yerine metin paylaşımlarına daha fazla ağırlık verdiği görülüyor. Şu ana kadar paylaşılan gönderilerin yüzde 63’ü yalnızca metin içeriyor.

Zuckerberg, yeni platformu için oldukça fazla çaba sarf etse de, şu ana kadar Musk’ın X platformu kadar geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamadı. X, aylık aktif kullanıcı sayısının 600 milyon olduğunu duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.