Ticaret Bakan Bolat yıl sonu kişi başı milli gelir için rakam verdi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektörlerinde dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldiğini ve 2024 için savunma sanayi ihracat hedefinin 6.5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektörlerinde dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldiğini açıkladı. Bolat, 2023 yılında savunma sanayi ihracatının 5.3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, 2024 yılı için hedeflerinin 6.5 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Bolat, Türk savunma sanayi ürünlerinin yurtdışında yüksek kalitede ve güvenilir olarak değerlendirildiğini, bu nedenle birçok ülkenin Türk ürünlerine ilgi gösterdiğini vurguladı. Savunma sanayi ürünlerinin yanı sıra yazılım sektöründe de geçen yıl 3.5 milyar dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Bakan Bolat, Türkiye'nin milli gelirinin son 21 yılda 230 milyar dolardan 1 trilyon 200 milyar dolara yükseldiğini, kişi başına milli gelirin ise 3.600 dolardan 13.300 dolara çıktığını söyledi. 2024 yılının sonunda kişi başına milli gelirin 15.000 dolara ulaşmasını beklediklerini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.