Ticaret Bakanı: 2024'ün İlk 7 Ayında 71 Firmaya 960 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024'ün ilk 7 ayında fahiş fiyat, stokçuluk ve aldatıcı reklamlarla mücadele kapsamında 71 firmaya 960 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı. Türkiye'nin dış ticaretinde yüksek standartlar ve etkin denetimler sürdürülüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılının ilk 7 ayında fahiş fiyatlar, stokçuluk ve aldatıcı reklamlarla mücadele kapsamında 71 firmaya toplamda 960 milyon TL ceza uygulandığını duyurdu. Bolat, Türkiye'nin 600 milyar dolarlık dış ticaretini etkin şekilde yönettiğini ve gümrük kontrollerinde sıkı önlemler aldığını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılının ilk 7 ayında fahiş fiyat, stokçuluk ve aldatıcı reklamlarla mücadele kapsamında 71 firmaya 960 milyon TL ceza uygulandığını açıkladı. Bolat, Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı'nda, Türkiye'nin toplamda 600 milyar dolarlık ticaretini gümrüklerde yönettiğini belirtti ve ithalat ile ihracattaki gümrük kontrollerinin oranlarını paylaştı. 

Bolat, Türkiye'nin dış ticarette uluslararası kurallara uygun hareket ettiğini vurgulayarak, haksız ticari uygulamalara karşı tedbir aldıklarını ifade etti. 2023 yılında 56 bin firmaya 1.5 milyar TL ceza uygulandığını, bu yıl ise ilk 7 ayda 71 bin firmaya 960 milyon TL ceza kesildiğini bildirdi. Ayrıca, krizler ve yüksek enflasyon gibi zorluklara rağmen ekonomik büyüme ve işsizlikle mücadele hedeflerine bağlı kalındığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, ülkenin son 20 yılda önemli ilerlemeler kaydettiğini ve gelecekte de birlik ve fikir birliği ile engellerin aşılacağına inandığını belirtti. 

Toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ve diğer davetliler de katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.