Ticaret Bakanı Muş'tan 'Venezuela'dan peynir ithalatı' açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2020 ve 2021 yıllarında Venezuela'dan bir gram bile peynir ithal edilmediğini söyledi.

Venezuela'dan Türkiye'ye peynir ithalatına ilişkin sorular gündemde. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği ve yeni kokain rotası için görüşmeler yaptığı iddiası üzerine akıllara 2020 yılında Venezuela ile yapılan peynir ithalatı anlaşması gelmişti.

Konuya ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıklama yaptı. Muş, Türkiye'nin 2020 yılında Venezuela'dan hiç peynir ithal etmediğini ifade etti. Öte yandan, 2021 yılında da bugüne dek gerçekleşmiş peynir ithalatı olmadığını söyledi.

Muş'un açıklaması şöyle:

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası gündem konusu olan Venezuela ile “peynir ticareti"ni Meclis gündemine taşımış ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi vermişti.

Hakverdi'nin yönelttiği sorular şöyleydi:

  1. Türkiye, son 5 yılda Venezuela dışında hangi ülkelerden, hangi miktarda süt ürünleri ithal etmiştir? Benzer ürünleri ithal ettiğimiz diğer ülkelerle de aramızda vergi muafiyeti sağlanan bir anlaşma var mıdır?
  2. Venezuela ile süt ürünleri ithalatı yapan firmalar hangileridir? Kamuoyunun gündemine gelen haberler sonrası Venezuela ile ticaret yapan firmalar bakanlığınız tarafından mercek altına alınmış mıdır? Bu konuda daha önce ve şu an İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte koordineli yürüttüğünüz bir soruşturma var mıdır?
  3. Gümrük Anlaşması yapıldıktan sonra Venezuela ile ticari faaliyeti artan firmalar hangileridir? Bu firmaların yönetim kurullarında kamuoyu tarafından tanınan aktif ya da emekli siyasetçi, bürokrat ya da akrabaları bulunmakta mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı