Ticaret Bakanlığı devreye girdi: Rekor ceza kesiliyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Eylül itibarıyla gerçekleştirilen fahiş fiyat denetimlerinde 1274 kişi ve firmaya toplamda 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Bazı firmalar, enflasyon ortamını bahane ederek ürünlerine gereksiz şekilde yüksek fiyat etiketi koyarak tüketicileri mağdur etmeye devam ediyor. Bu duruma karşı etkin bir şekilde harekete geçen Ticaret Bakanlığı, fırsatçılık yapan kişi ve firmalara karşı ciddi yaptırımlar uygulamaya başlamış durumda. Önceki aylarda yapılan uyarılara rağmen fiyat düzenlemelerine uymayan firmalar, ağır cezalara çarptırıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Eylül itibarıyla gerçekleştirilen fahiş fiyat denetimlerinde 1274 kişi ve firmaya toplamda 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesildiği bildirildi. Bakanlık, fiyat istikrarını koruma amacıyla çeşitli sektörlerdeki haksız fiyat artışlarına karşı mücadelesini sürdürmekte ve vatandaşların ekonomik mağduriyetlerini önlemeyi hedeflemektedir. Bu önlemlerle, piyasalarda fiyat dengesizliğinin azaltılması ve tüketicilerin haklarının korunması amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.