Ticaret Bakanlığı, Yeşil Mutabakata Uyum İçin Yeni Destek Programını 30 Temmuz'da Duyuracak

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların Yeşil Mutabakat'a uyum sağlamasını hızlandırmak için "Responsible Programı"nı 30 Temmuz'da duyuracak.

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik odaklı ticaret kurallarına hızla uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla "Responsible Programı" adı verilen Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'ni 30 Temmuz'da açıklayacak. Program, Avrupa Birliği ve diğer ticaret partnerleriyle uyum süreçlerini kolaylaştıracak.

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik temelli yeniden şekillenen ticaret kurallarına hızla uyum sağlamalarına yardımcı olacak "Responsible Programı" adı verilen Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'ni 30 Temmuz'da açıklayacak. Bu destek mekanizması, ihracatın geleceği açısından kritik öneme sahip projeleri desteklemeye devam eden Bakanlık tarafından sunulacak.

Bakanlık, Türkiye'nin en önemli ticari ortağı olan Avrupa Birliği (AB) ve diğer küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ekseninde değişen ticaret kurallarına uyum konusunda ihracatçı firmalara rehberlik etmeyi sürdürüyor. "Responsible Programı" ile ihracatçılara, Yeşil Mutabakat'a uyum sürecinde gerekli desteği sunarak, olumsuz etkilerden kaçınmaları ve ihraç pazarlarını kaybetmemeleri sağlanacak.

Programın detayları, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla 30 Temmuz'da Bakanlıkta düzenlenecek lansman etkinliğinde kamuoyuna açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.