Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama: Ekmeğe yapılan fiyat artışları için gerekli denetimler başlatıldı

Ticaret Bakanlığı, ekmeğe yapılan son zamlara karşı harekete geçerek ilgili işletmeleri incelemeye aldığını duyurdu. Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarına yönelik artışları yakından takip ettiklerini ve gerekli denetimlerin başlatıldığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı, ekmeğe yapılan son zamlara karşı harekete geçerek ilgili işletmeleri incelemeye aldığını duyurdu. Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarına yönelik artışları yakından takip ettiklerini ve gerekli denetimlerin başlatıldığını belirtti. Zamlarla ilgili süreç devam ediyor.

TİCARET BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafınca yürürlüğe konulmaktadır.

Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üstünden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar mevzusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafınca hemen yapılmaktadır.

Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim neticeleri, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafınca "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır.

Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.