Ticaret Bakanlığı'ndan finansal kuruluşlara 3,18 milyar TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, finans kuruluşlarının haksız faiz dışı ücret uygulamalarına karşı inceleme başlattı. Denetimlerde 3,18 milyar TL ceza öngörülürken, tüketicilere fazla alınan ücretlerin iadesi için gerekli çalışmalar da başladı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin menfaatlerini korumak amacıyla finans kuruluşlarının faiz dışı ücret, masraf ve komisyonlarıyla ilgili incelemeler başlattı. 

Bakanlık müfettişleri, denetimler sırasında EFT, havale, FAST, kıymetli maden ve uluslararası fon transferi işlemlerinde, diğer finans kuruluşlarının ATM kullanımı, kiralık kasa işlemleri ile nakit avans ve taksitli nakit avans işlemlerinde tüketicilerden haksız yere fazla ücret alındığını tespit etti. Ayrıca, üçüncü kişilere ödenen tutarlardan daha yüksek masraf ve komisyonların tüketicilere yansıtılması ve uygulanan ücret değişikliklerinin tüketicilere bildirilmemesi gibi durumların tüketici mağduriyetine neden olduğu belirlendi.

Bu bulgular ışığında, denetim kapsamındaki finans kuruluşlarına toplam 3.184.471.852,00 TL tutarında idari para cezası uygulanması öngörülüyor. Ayrıca, bu kuruluşların tüketicilere fazla alınan ücretleri iade etmesi için gerekli çalışmalara da başlandı.

Ticaret Bakanlığı, finans sektörünün mevzuata uyumunu kontrol etme ve tüketici memnuniyetini sağlama adına yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.