Ticaret Bakanlığı'ndan Yeni Düzenlemeler: Sosyal Medya Satışları Mercek Altında!

Ticaret Bakanlığı, konut ve otomobil fiyatlarındaki normalleşme sürecinde düzmece ilan ve fiyat manipülasyonuna karşı 10 bin lira ile 100 bin lira arasında ceza kesileceğini duyurdu.

Alınan son tedbirlerle konut ve otomobil fiyatlarında normalleşme sağlanırken, düzmece ilan ve fiyat manipülasyonuna karşı sıkı denetimler sürüyor. Ticaret Bakanlığı, bu kapsamda kurallara uymayanlara 10 bin lira ile 100 bin lira arasında ceza kesileceğini açıkladı. Yeni düzenlemelerle, ticari ilişkilerde şeffaflık ve adaletin sağlanması hedefleniyor.

ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SİSTEMİ DEVREDE

Ticaret Bakanlığı’nın son iki yılda devreye aldığı önlemlerle, konut ve otomobil piyasası normalleşmeye başladı. Özellikle ilan sitelerine yönelik yapılan düzenlemeler dikkat çekti. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile düzmece ilanlar ve fiyat manipülasyonu engelleniyor. Ayrıca, satış yapacak kişilerin yetkili olması zorunlu hale getirildi. ‘Güvenli ödeme’ sistemi ile de satışların yapılması sağlandı. İkinci el araç piyasasında ise 6 ay 6 bin kilometre kuralı uzatıldı.

SOSYAL MEDYA SATIŞLARINA DİKKAT!

Sosyal medyada yapılan satışlara da denetim getirildi. Düzmece ilanlar veya kurallara aykırı satış yapanlara 10 bin ila 100 bin lira arasında ceza kesileceği bildirildi. Bir galerici, sosyal medyada yapılan ticaretin güvenilir olmadığını, birçok ilanın düzmece olduğunu vurguladı. "İnternet üzerinden yapılan satışlarda elde edilen gelirlerin vergisi ödenmiyor. Bakanlık, sosyal medyada satış yapanlara usullere uymuyorlarsa ceza kesmeli" dedi.

DİSTRİBÜTÖRLERİN SORUMLULUĞU ARTIRILIYOR

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, distribütörlerin yetkili satıcılarla ilişkilerinde belirli kurallara uymaları gerektiğini açıkladı. Distribütörler, son üç yılın aylık ortalama satış miktarını aşacak şekilde araç alımını zorlayamayacak. Ayrıca, araç fiyatında sonradan artış yapılması yasaklandı ve taşıtın en geç 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim edilmesi gerekecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.