TikTok artık müstehcen içerikleri yapay zeka ile yakalıyor!

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, platformunun hedeflerini paylaştı. Gelen, TikTok'un öncelikli amaçlarının yaratıcılığa ilham olmak ve herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti.

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, platformunun hedeflerini paylaştı. Gelen, TikTok'un öncelikli amaçlarının yaratıcılığa ilham olmak ve herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti. 2024'te içerik üreticilerini desteklemek ve platformu daha kişisel ve güvenli hale getirmek amacıyla çalışacaklarını açıkladı.

YERELLEŞME ÇABALARI DEVAM EDİYOR

Gelen, TikTok'un yerelleşmeye büyük önem verdiğini vurgulayarak, kullanıcılarla olan bağlarını güçlü tutmak için 2024 ve sonrasında yerelleşme çabalarını artırarak devam edeceklerini ifade etti. Bu çerçevede, platformun Türkiye'deki kullanıcılarına daha fazla fayda sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE AİLE EŞLEMESİ

TikTok, kullanıcı güvenliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Gelen, genç kullanıcılar için aile eşleşmesi, ekran süresi yönetimi ve içerik filtreleme gibi önlemler geliştirdiklerini açıkladı. Aile eşleşmesi özelliği ile ebeveynlere çocuklarının hesapları üzerinde kontrol sağlayan TikTok, genç kullanıcıların güvenli bir dijital deneyim yaşamalarına odaklanıyor.

GÜVENLİKTE YAPAY ZEKA VE MODERASYON

TikTok, kullanıcı güvenliği için yapay zeka tabanlı içerik moderasyonu ile kötü niyetli içerikleri tespit edip kaldırdıklarını belirtti. Gelen, gençlerin kendilerini sanal dünyada güvende hissetmeleri için güncellenen politikalar ve etkileşimli eğitim materyalleriyle bilinçlendirme çalışmalarına önem verdiklerini ifade etti. TikTok, geçen yıl platformda uygunsuz içerikleri tespit etmek ve hesapları kapatmak için moderasyon ekibi ve yapay zeka tabanlı sistemle etkin bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
iPhone telefonlarda renkler değişiyor!