Tiktok rekor kırdı, gelirİ yüzde 60 arttı!

ByteDance, 2023 yılında yıllık gelirini %60 artırarak önemli bir başarı elde etti. Bu başarı, Çin merkezli şirketin uluslararası e-ticaret pazarlarına, özellikle de ABD ve Güneydoğu Asya'ya girmesini sağlayan TikTok Shop tarafından da desteklendi.

Şirketin 2022'de 25 milyar dolar olan geliri, 2023'te 40 milyar dolara yükseldi. ByteDance'ın büyümesiyle ilgili haberler, şirketin kendi yapay zeka sohbet robotunu oluşturmak için OpenAI'nin teknolojisini kullanma iddialarının ortaya çıkmasının ardından geldi.

TİKTOK'U ABD'DE KAPATMAK İÇİN YASA TASARISI KABUL EDİLDİ 

Bloomberg'in haberine göre, TikTok, rekor gelirler elde ederken ABD Kongresi'nin dikkatini çekiyor. Uzun süren tartışmaların ardından Amerikalı milletvekilleri, geçen ay TikTok'u ABD'de kapatmaya zorlamak için belirli koşulları yerine getirmesi gereken bir yasa tasarısını kabul etti. Uzmanlar, TikTok yasağının Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına zarar verebileceğini, çünkü Kongre üyelerinin uygulamayı kullanan çocuklarından tepki aldığını belirtiyor. Eski Başkan Donald Trump, görevdeyken TikTok yasağı için baskı yapmıştı, ancak geçen ay bir yasağın "Facebook'u daha da büyüteceğini" belirterek rotayı değiştirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
iPhone telefonlarda renkler değişiyor!