TikTok satılıyor mu?

Steven Mnuchin, TikTok'un ulusal güvenlikle ilgili problemler sebebiyle yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı ve yatırımcı grubu kurmaya hazırlanıyor. TikTok yönetimi ise satışın bir seçenek olmadığını vurguluyor.

ESKİ ABD HAZİNE BAKANI STEVEN MNUCHİN TİKTOK İÇİN YATIRIMCI GRUBU KURUYOR

Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, TikTok'un ulusal güvenlikle ilgili problemler sebebiyle yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya olduğu iddiasıyla ilgili bir yatırımcı grubu kurmayı planladığını açıkladı. Mnuchin, Amerikanları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası'nın geçmesi ve TikTok'un satılması gerektiğini savunduğunu belirtti.

TİKTOK SATIN MI ALINACAK?

TikTok'un ABD'li işletmelere ait olması gerektiğini vurgulayan Mnuchin, Çinli bir şirketin ABD'deki bir şirketi kontrol etmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu. Ancak, diğer potansiyel yatırımcılar hakkında detay vermedi ve ABD'li teknoloji devlerinin antitröst sorunları sebebiyle satın alma grubuna dahil olmayacağını belirtti.

TİKTOK YÖNETİMİNE GÖRE SATIŞ BİR SEÇENEK DEĞİL

TikTok CEO'su Shou Zi Chew, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ABD'de diğer sosyal medya platformları gibi tamamen Amerikan yasalarına göre çalıştıklarını savunuyor. Chew, satışın bir seçenek olmadığını ima etmişti.

YASA TASARISI VE BELİRSİZLİK

ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen "ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu" iddiasıyla TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, Senato'ya gönderilmişti. Tasarı, TikTok'un Çinli ana ortağı ByteDance'in firmayı satmasını veya uygulamanın ilgili uygulama marketlerinden 5 ay süreyle veya tamamen yasaklanmasını öngörüyor. Tasarının Senato'dan geçip geçmeyeceği ise şu ana kadar belirsizliğini koruyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Yeni Surface Pro Serisi ile Performans ve Teknolojide Çıtayı Yükseltiyor
OpenAI X, ChatGPT'nin 'Sky' Ses Seçeneğini Duraklatıyor
Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!