TikTok siber saldırıları resmen doğruladı!

TikTok, aralarında Paris Hilton ve CNN'in de bulunduğu şirketleri ve ünlüleri hedef alan bir siber saldırıyla mücadele ettiğini doğruladı. Ancak, video paylaşım uygulaması, çok sınırlı sayıda hesabın tehlikeye girdiğini resmen açıklamış oldu!

Çinli şirket ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, ünlü şirketlere ve hesaplara yönelik bir siber saldırıyla mücadele ettiğini doğruladı.

Şirket saldırıyla ilgili ayrıntıları paylaşmadı ancak bir TikTok sözcüsü, Paris Hilton'un hesabının hedef alındığını ancak tehlikeye atılmadığını söyledi.

Hilton'un TikTok'ta aktif bir kullanıcı olduğu ve platformda 10 milyondan fazla takipçisinin olduğu biliniyor.

Ancak CNN'in hesabı hacklendi. TikTok, CNN ile yakın işbirliği içinde hesap erişimini yeniden sağlamak ve güvenliği artırmak için adımlar attığını söyledi.

ABD SEÇİMLERİNDE TIKTOK!

ABD yakın zamanda ülkede TikTok'u yasaklayan bir yasa çıkardı.

Uygulamanın ABD'de milyonlarca kullanıcısı olmasına rağmen kullanıcı verilerinin güvenliği ve Çin hükümetiyle olan bağları nedeniyle sıklıkla eleştiriliyor.

Geçtiğimiz hafta eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığı sırasında ulusal güvenlik gerekçesiyle yasaklamaya çalıştığı sosyal medya platformu TikTok'a "Amerikan halkıyla doğrudan konuşmak için mevcut her aracı kullanacağını" söyleyerek katılmıştı.

Başkan Joe Biden, yeniden seçim kampanyasında TikTok'u kullanıyor ancak rakibinden daha az takipçisi var..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.