TikTok, video uzunluğunu 7 dakika yükseltti

TikTok, platformdaki maksimum video uzunluğunu bir kez daha artırıyor. Maksimum uzunluk bu sefer üç dakikadan 10 dakikaya çıkıyor.

Bir TikTok sözcüsü verdiği demeçte, “Bugün, dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturucularımız için daha da yaratıcı olanaklar sunuyoruz. 10 dakikaya kadar olan videoları yükleme yeteneğini kullanıma sunmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. TechCrunch’ın belirttiği gibi, hizmet son birkaç ayda daha uzun zaman sınırını test etti. TikTok, geçen Temmuz ayında maksimum video uzunluğunu 60 saniyeden üç dakikaya çıkardı.

Artan zaman sınırı, TikTok’u YouTube’a karşı daha büyük bir rakip haline getirebilir. Hareket, makyaj videolarına, yemek tariflerine ve daha uzun formatta videolar yapmaya odaklanan içerik oluşturuculara fayda sağlayabilir. Ayrıca, kullanıcılar böylece içeriklerini birden çok videoya bölmeye ihtiyaç duymayacaklar.

Bununla birlikte, TikTok Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yanlış bilgileri de gözden geçiriyor. Böylesi bir savaş ortamının olduğu dönemde bu hamle başka problemlere sebebiyet verecek mi göreceğiz.

TikTok sözcüsü, “Zararlı bilgi ve yanlış bilgilendirme de dahil olmak üzere problemli durumları yakından takip ediyoruz.” dedi. TikTok’un güvenli ve özgün bir yer olarak kalmasına yardımcı olma çabalarımıza destek sağlayacak her şeyi yapmaya özen gösteriyoruz”. Yeni video uzunluğu sınırı ile Youtube tahtından olacak mı göreceğiz. Zira TikTok’u özgün yapan şey kısa biçimli video formatına sahip olmasıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Malezya'ya Yapay Zeka İçin Dev Yatırım Yapacak
Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!