TikTok yasaklanıyor: Ülke genelinde uygulanacak yasak onaylandı, ByteDance'e 6 ay süre tanındı

Tasarı, ByteDance'e iki seçenek sunuyor: TikTok'u satmak veya uygulamayı ABD'deki mağazalardan ve web hizmetlerinden kaldırmak. İkinci seçenekte TikTok, ABD genelinde yasaklanacak ve ByteDance'e altı ay süre tanınıyor.

ABD Temsilciler Meclisi paneli, TikTok'un Çinli sahibi ByteDance tarafından satılmasını ya da uygulamanın ABD'de yasaklanmasını gerektiren bir yasa tasarısını onayladı. Bu önlem, ulusal güvenlik endişeleriyle ilgili olarak Beyaz Saray tarafından desteklenmektedir. TikTok ise önerilen yasal düzenlemenin ifade özgürlüğüne ve küçük işletmelere zarar verebileceğini savunmaktadır.

ABD'deki kullanıcılara, Kongre'nin TikTok'u tamamen yasaklama planlarını duyurmak için TikTok tarafından anlık bir bildirim gönderildi. TikTok, bu yasağın ifade özgürlüğünü tehdit ettiğini ve milyonlarca işletmeye zarar verebileceğini iddia ediyor. Ayrıca, TikTok kullanıcılarını Kongre'ye başvurmaları ve yasağa karşı çıkmaları konusunda teşvik ediyor.

Ancak, tasarının yasalaşması için Senato'nun da onaylaması gerekiyor. Şu anda herhangi bir engel bulunmamakla birlikte, tasarının özellikle TikTok'un sahibi olan Çinli ByteDance'e yönelik olduğu belirtiliyor.

TIKTOK İÇİN 6 AY SÜRE VERİLDİ

Tasarı, ByteDance'e iki seçenek sunuyor: TikTok'u satmak veya uygulamayı ABD'deki mağazalardan ve web hizmetlerinden kaldırmak. İkinci seçenekte TikTok, ABD genelinde yasaklanacak ve ByteDance'e altı ay süre tanınıyor.

TikTok, Çin hükümetiyle bilgi paylaşımı iddialarını reddetse de, CEO'su daha önce ABD'li kullanıcıların konum verilerinin toplandığını kabul etmişti. Bu durum, ABD yetkililerinin TikTok'a yönelik endişelerini artırdı.

Yasayı destekleyen milletvekilleri, ByteDance'in ABD'de faaliyetlerine devam edebileceğini ve yasanın TikTok'a karşı bir yasak olmadığını savunuyorlar. Ancak yasanın yürürlüğe girebilmesi için Meclis ve Senato'dan geçip başkan tarafından onaylanması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: 61 Kişi Sıcak Çarpması Nedeniyle Hayatını Kaybetti
ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Silah ve Teçhizat Yardımını Duyurdu
St. Petersburg'da Nehre Uçan Otobüs Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti
İsrail BM Temsilcisinin Tepkisi: Anlaşma Metnini Parçaladı