TikTok'a ''Çocuklara Sömürü'' Suçlaması!

Tehlikeli akımlarla sıkça gündeme gelen TikTok, bu kez de çocukları hedef aldığı iddialarıyla mahkemelik oldu. Popüler uygulamanın, çocuklara yönelik finansal sömürü yaparak yasa dışı kazanç sağladığı öne sürülüyor. Detaylar haberimizde...

Washington Başsavcısı Brian Schwalb liderliğinde açılan bir dava, TikTok'un "TikTok Coin" adlı yasa dışı bir dijital para birimi sistemi işlettiği iddiasını gündeme getirdi. 13 eyaletin başsavcılarından oluşan koalisyon, TikTok’un bu sistemi lisanssız olarak yürüttüğünü, para iletim yasalarını ihlal ettiğini ve çocukları gerçek para harcamaya teşvik ederek mali risk oluşturduğunu öne sürüyor.

Dava, TikTok’un dijital hediyeler alımı için gerçek parayla satın alınan "TikTok Coin"lerin, kullanıcılar tarafından yayıncılara verildiğini ve bu hediyelerin yayıncılarca gerçek paraya çevrilebildiğini iddia ediyor. Ancak TikTok’un, bu işlemlerden %20 ile %50 oranında kesinti yaparak yasaları çiğnediği savunuluyor.

Başsavcılar ayrıca, TikTok’un yetersiz yaş doğrulama mekanizmalarının çocukları finansal sömürüye karşı korumasız bıraktığını ifade ediyor. Uygulamanın bu eksikliğinin, çocukların platformda para harcamalarını kolaylaştırdığı ileri sürülüyor.

TIKTOK İDDIALARI REDDEDIYOR

TikTok, iddiaların yanıltıcı ve gerçeğe aykırı olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Buna ek olarak, TikTok, çocuklar için "aşırı bağımlılık" yarattığı gerekçesiyle de başka bir dava ile karşı karşıya bulunuyor. 13 eyaletin açtığı bu dava, uygulamanın çocuklar üzerindeki etkisini sorguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.