TikTok’a Rakip: YouTube Shorts, Süreyi Artırıyor!

YouTube, 15 Ekim’den itibaren Shorts formatındaki videoların süresini 60 saniyeden 3 dakikaya çıkaracağını duyurdu. Bu değişiklik, içerik üreticilerine daha fazla anlatım imkanı sunacak.

YouTube, kısa içerik formatı olan Shorts'un maksimum süresini 60 saniyeden 3 dakikaya çıkaracağını duyurdu. Bu güncellemenin 15 Ekim'den itibaren kullanıma sunulacağı açıklandı. İçerik üreticileri için önemli bir gelişme olan bu değişiklik, platformda hikaye anlatımını daha etkili ve sürükleyici hale getirecek.

YENİ HİKAYE ANLATIMI YAKLAŞIMI

Variety'de yer alan habere göre, YouTube Shorts’un Ürün Yönetimi Direktörü Todd Sherman, bu güncellemeyle içerik üreticilerine daha geniş bir anlatım alanı sunacaklarını belirtti. "Shorts'ta hikaye anlatımını daha sürükleyici hale getireceğiz," diyen Sherman, bu özelliğin içerik üreticileri tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğini ifade etti.

TİKTOK İLE REKABETİ ARTIRIYOR

TikTok, 2021 yılında video süresini 60 saniyeden 3 dakikaya çıkararak benzer bir adım atmıştı. Şu anda TikTok’ta kaydedilen videolar 10 dakika, yüklenen videolar ise 60 dakikaya kadar uzanabiliyor. YouTube’un bu hamlesi, kısa video alanındaki rekabeti daha da artıracak ve platformun popülaritesini pekiştirecek.

SHORTS’TAN HOŞLANMAYANLARA YENİ SEÇENEKLER

YouTube, Shorts’tan hoşlanmayan kullanıcılar için ana akışta Shorts videolarını daha az gösterme seçeneği sunacak. Ayrıca, Shorts oynatıcısında yapılacak güncellemelerle içerikler daha belirgin hale getirilecek. Bu sayede, kullanıcı deneyimi iyileştirilecek ve herkes için daha uygun bir platform oluşturulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.