TikTok'ta skandal yaşandı!

ByteDance, TikTok'un stajyerini yapay zeka projesine kasıtlı müdahale nedeniyle işten çıkardı. Şirket, stajyerin eylemlerinin ticari operasyonlara zarar vermediğini vurgulayarak, yaşanan hasarın abartıldığını belirtti. Olay, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

ByteDance, bir stajyerin yapay zeka modeline "kötü niyetli müdahale" yapmasının ardından işine son verildiğini duyurdu. Ancak şirket, stajyerin verdiği zararın abartılı olduğu yönündeki iddiaları vurgulayarak reddetti.

Stajyerin, reklam teknolojisi ekibinde çalıştığı ve yapay zeka laboratuvarında herhangi bir deneyimi olmadığı belirtildi. Ayrıca, stajyerin sosyal medya profilindeki ve bazı medya raporlarındaki bilgilerin hatalı olduğu ifade edildi. Şirket, bu eylemlerin büyük dil YZ modelleri dahil olmak üzere çevrimiçi operasyonlarını etkilemediğini açıkladı.

ByteDance, olayın AI sistemlerine 10 milyon dolar zarara yol açtığı yönündeki haberleri de yalanladı. Ağustos ayında stajyerin işten çıkarılmasının ardından, üniversitesi ve ilgili endüstri kuruluşları bilgilendirildi. Şirket, TikTok ve Douyin gibi popüler sosyal medya uygulamalarını yönetirken, yapay zeka teknolojisine yaptığı büyük yatırımlarla da tanınıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.