Tiktok'ta tehlikeli yeni akım: Çocuklar arasında hızla yayılıyor

12 yaşındaki Cesar Watson-King, TikTok'ta yayılan "chroming" akımı nedeniyle kalp krizi geçirerek komaya girdi. Annsi, oğlunu nöbet geçirirken bulup müdahale etti. 8 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Cesar'ın hafızasında sorunlar yaşadığı belirtildi.

İngiltere'nin Doncaster kentinde yaşayan 12 yaşındaki Cesar Watson-King, sosyal medya platformu TikTok'ta yayılan tehlikeli "chroming" akımı nedeniyle kalp krizi geçirerek komaya girdi. Oğlunu nöbet geçirirken bulan annesi Nichola King, hemen kalp masajı yaparak onun nefes almasını sağladı. Hastaneye kaldırılan Cesar, kalp krizi sonrası 48 saat boyunca tıbbi komada tutuldu ve bu süreçte nöbet geçirmeye devam etti.

Cesar Watson-King, hastanede 8 gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Nichola King, oğlunun neredeyse eski haline döndüğünü ancak kısa süreli hafızasında problemler yaşadığını belirtti. Sosyal medyadaki bu tehlikeli akımın risklerini göstermek amacıyla oğlunun görüntülerini paylaşan Nichola, ebeveynlerin ilk yardım eğitimi almasının önemine dikkat çekti.

"Chroming" akımı, deodorant, saç spreyi ve oje çıkarıcı gibi toksik buharların solunmasıyla bir uyuşukluk hissi elde etmeyi içeriyor. TikTok, bu akımla ilgili videoların yayılmasını önlemek için 2024 Şubat ayından itibaren "chroming challenge" aramalarını engelledi.

Bu akım nedeniyle daha önce de İngiltere'de 11 yaşındaki Tommie-Lee Gracie Billington'un 2 Mart 2024 tarihinde bir arkadaşının evinde hayatını kaybettiği biliniyor. Ayrıca, Avustralyalı Esra Haynes, 2023 Mart ayında "chroming challenge" yaptıktan sonra bir arkadaşının pijama partisinde kalp krizi geçirerek yaşam destek ünitesine alınmış ve ailesi, ciddi beyin hasarı sonrası onu yaşam destek ünitesinden çıkarmaya karar vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.