TikTok'tan yeni özellik: Aile eşlemesi nedir?

Valiant Richey ile TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, ebeveynlerin kendi hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlamalarına, çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrollerini uygulamalarına olanak tanıyan özelliği basın toplantısında açıkladı.

TikTok, yeni bir özelliğini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla harekete geçti. İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, TikTok Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Valiant Richey ve TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, ebeveynlerin kendi hesaplarını çocuklarının hesaplarına bağlayabilmesine olanak tanıyan özelliğin detaylarını paylaştı.

Richey, Aile Eşlemesi adı verilen bu özelliğin, genç kullanıcılar için daha güvenli bir TikTok deneyimi sağlamak için kritik olduğunu belirtti. Uygulamanın gençlerin yaşamında olumlu bir etki yaratmasını hedeflediklerini ifade eden Richey, birçok ebeveynin mevcut güvenlik araçlarını kullanmak istediğini ancak bunların farkında olmadığını veya nasıl kullanacağını bilmediğini vurguladı.

Richey, "Birkaç yıl önce tanıttığımız Aile Eşlemesi özelliği, ebeveynlerin kendi hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlamalarına ve ekran süresi sınırlarını yöneterek, bir gencin hesabını özel olarak ayarlamak ve videolarına kimlerin yorum yapabileceğine karar vermek gibi çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrollerini uygulamalarına olanak tanıyor. Araştırmalarımız, TikTok kullanan ebeveynlerin yarısından fazlasının bu özellikten haberdar olduğunu ve aktif olarak kullandığını gösteriyor," dedi.

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen ise moderasyon ekiplerinin, TikTok'taki içeriklerin topluluk kurallarına uymasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Gelen, "Türkiye'de, kural ihlali içeren içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırıyoruz ve bu, küresel ortalamanın çok üzerinde bir oran. Ebeveynlerin gençlerin güvenliği için sunduğumuz özelliklerden haberdar olmalarını sağlamak da ayrıca önemli. Aile Eşlemesi bu açıdan büyük önem taşıyor. Geçen yıl bu özellik için yürüttüğümüz kampanyalar sonucunda kullanımında yüzde 250'lik bir artış gördük," diye konuştu.

Güvenlik konusunun TikTok için son derece önemli olduğunu vurgulayan Gelen, platformda olumlu bir deneyim sağlamak için çalıştıklarını belirtti. "Platformumuzda 40 binden fazla güven ve güvenlik ekibi çalışıyor ve bu ekipler, olumlu bir deneyim yaşatabilmek için var gücüyle çalışıyor. Teknolojiden ve moderasyon araçlarından faydalanıyoruz, ancak zaman zaman ebeveynlerin de bu sürece dahil olmasını bekliyoruz," dedi.

Yaş ihlalleri konusuna da değinen Gelen, TikTok'un yetişkin kullanıcılar için belirli kuralları olduğunu ve ihlal durumunda gerekli aksiyonların alındığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.