TikTok'un gelirleri açıklandı!

ByteDance, TikTok'un ana şirketi, 2023'te yıllık gelirini %60 artırdı. Bu başarı, "TikTok Shop" adlı platformun ABD ve Güneydoğu Asya'daki uluslararası e-ticaret pazarlarına girişiyle desteklendi. Şirketin geliri, 2022'deki 25 milyar dolardan 2023'te 40 milyar dolara yükseldi.

ByteDance, TikTok'un ana şirketi, 2023'te yıllık gelirini yüzde 60 artırdı. Bu başarı, "TikTok Shop" adlı platformun ABD ve Güneydoğu Asya'daki uluslararası e-ticaret pazarlarına girişiyle desteklendi. Bloomberg'in haberine göre, şirketin 2022'de 25 milyar dolar olan geliri, 2023'te 40 milyar dolara yükseldi.

YAPAY ZEKA TARTIŞMASI

The Verge'un haberine göre, ByteDance'ın büyümesine dair haberler, şirketin kendi yapay zeka sohbet robotunu oluşturmak için OpenAI'nin teknolojisini kullandığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından geldi. Bu durum, ByteDance'ın OpenAI'nin hizmet şartlarını ihlal ettiği ve yorum taleplerine yanıt vermediği şeklinde ifade edildi.

ABD’DE YASAKLAMA TARTIŞMALARI

TikTok, rekor gelirler elde ederken, ABD Kongresi'nin dikkatini çekiyor. Uzun süren tartışmaların ardından, Amerikalı milletvekilleri geçen ay TikTok'u ABD'de kapatmaya zorlayacak bir yasa tasarısını kabul etti. Uzmanlar, TikTok yasağının Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına zarar verebileceğini, çünkü Kongre üyelerinin uygulamayı kullanan çocuklarından tepki aldığını belirtiyor. Eski Başkan Donald Trump, görevdeyken TikTok'un yasaklanması için bastırmıştı, ancak geçen ay bir yasağın "Facebook'u daha da güçlendireceğini" söyleyerek rotayı değiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Yeni Surface Pro Serisi ile Performans ve Teknolojide Çıtayı Yükseltiyor
OpenAI X, ChatGPT'nin 'Sky' Ses Seçeneğini Duraklatıyor
Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!