Timur Soykan'dan Şok İddia: Kızılay, IŞİD Üyelerine Maaş Ödüyor!

Halk TV'de Şule Aydın’ın sunduğu Kayda Geçsin programında, gazeteci Timur Soykan, Kızılay'ın IŞİD üyelerine bağladığı maaşları ifşa etti. Bu skandal, izleyenleri derinden sarsacak bilgiler içeriyor...

Gazeteci Timur Soykan, Halk TV'de Şule Aydın’ın sunduğu Kayda Geçsin programında dikkat çekici bir skandalı ortaya çıkardı. Soykan, IŞİD üyelerine Türkiye'de maaş bağlandığını ve örgütün Türkiye'de saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

KIZILAY'DAN IŞİD'LI TERÖRISTE ENGELLI MAAŞI

Soykan, incelediği bir dosyada şok edici bilgilere ulaştığını belirtti. Dosyada, Suriye'de savaşan bir IŞİD üyesi olan Muhammed Khlaf İbrahim İbrahim’in, mayın patlaması sonucu %70 oranında görme kaybı yaşadığı ve bu sebeple Kızılay tarafından engelli maaşı bağlandığı kaydedildi. Bu kişi aynı zamanda Türkiye'de oturum iznine sahipti ve saldırı için keşif yapmaya devam ediyordu.

KILISE VE SINAGOGLARA SALDIRI PLANI

Timur Soykan, Türkiye'de kilise ve sinagoglara yönelik IŞİD saldırısının istihbarat tarafından ortaya çıkarıldığını söyledi. 28 Kasım 2023’te, emniyet birimlerinin dikkatini çeken iki şüpheli tespit edildi. Bunlardan biri IŞİD'in Türkiye'deki önemli yöneticilerinden biri, diğeri ise Muhammed Khlaf İbrahim İbrahim’di. Şüpheliler, İstanbul’da keşif yaparken fotoğraflandı ve teknik takip sonucunda saldırı hazırlıkları ortaya çıkarıldı.

ŞAM'A "HAZIRIZ" MESAJI

Muhammed İbrahim’in telefonunda keşif fotoğraflarının yanı sıra IŞİD’e bağlılık bildiren görüntüler bulundu. Bu kişiler, Türkiye'deki Taka Taburu ve Ebu Şehid Taburu adlı gruplarla birlikte IŞİD’e sadakatlerini bildirerek, Şam’daki yöneticilere "Hazırız" mesajı gönderdiler. İddiaya göre, bu kişiler Kızılay’dan engelli maaşı alırken, örgüt için silah ve para toplamaya devam ediyorlardı.

BAĞDADI’NIN AMCA OĞLUNA TÜRKIYE’DEN OTURUM İZNI

Soykan’ın ortaya çıkardığı bir diğer skandal ise, IŞİD’in kurucusu Ebubekir Bağdadi’nin amca oğlu Hasan İbrahim’e Türkiye'den oturum izni verilmesiydi. Bağdadi’nin kuzeninin, Türkiye’deki yabancı kimlik numarası ile yaşamaya devam ettiği ve örgüt adına çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Soykan, bu bilgilerin IŞİD’e yönelik operasyonların iddianamelerinden alındığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.