Tinder Ukrayna için devreye girdi

Romanya gibi komşu ülkelerde sığınak bulmaya çalışan bazı Ukraynalı mültecilere şimdi de Tinder yardım eli uzattı.

New York Times, Anastasia Tischchenko isimli bir mültecinin hikayesine yer verdi. Kendisi ve arkadaşı Natalia Masechko, Lviv’in güneyinde, batı Ukrayna’da bulunan evlerinden kaçtılar. İkili bu kötü durumlarını -flört uygulamasına gönderdi. Tischchenko, The Times’a “Dünyada pek çok dürüst insan olduğunu düşünüyorum ve bunların bazıları Tinder uyguamasında” dedi. Neticede kendisi haklı da çıktı.

Uygulama üzerinden bu iki kişiye yer vermek için sağa kaydıranlar ortaya çıktı. Tinder kullanıcıları mültecilere yardımcı olmak için kolları sıvadı.

Savaşın kendisi gibi, mülteci krizi de son günlerde kritik bir dönüm noktasına geldi. Cuma günü, Polonya’nın en büyük iki şehri Varşova ve Krakow’daki yetkililer, çatışmanın ardından gelen tüm insanları ağırlamak için mücadele ettiklerini söyledi. Varşova Belediye Başkanı Rafał Trzaskowski, “durum her geçen gün daha da zorlaşıyor” diye uyardı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, savaş nedeniyle 4 milyon kadar insanın Ukrayna’dan kaçabileceği konusunda uyardı. Savaş ise 17 gündür devam ediyor. Yapılan müzakere çalışmalarına rağmen olumlu bir sonuç ortaya çıkmadı. Bundan sonraki dönemde neler olacak göreceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!