TİP Sözcüsü Kadıgil'den bakanlığa 'hayvan katliamı' çağrısı: Uyuyor musunuz?

Kocaeli Gebze'deki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 45 hayvan ölü bulundu. Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil, numunelerin hâlâ incelenmemesine tepki göstererek Tarım ve Orman Bakanlığı'nı göreve çağırdı: "Böylesi bir olayın delillerini inceleyecek kimse yok mu?"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 45 hayvanın ölü bulunmasının ardından Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil, numunelerin incelenmemesini eleştirerek Tarım ve Orman Bakanlığı'na tepki gösterdi ve yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 45 hayvanın ölü bulunmasının ardından yaşanan gecikmelere tepki gösterdi. X hesabından yaptığı paylaşımda, olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hayvanların numunelerinin hâlâ incelenmemiş olmasına dikkat çekti ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Kadıgil, "Toplumsal infial yaratan bir olayın delillerini inceleyecek kamu görevlisi yok mu? Uykuda mısınız?" ifadelerini kullandı.

Ölü bulunan kedi ve köpeklerle ilgili numunelerin Ankara Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini belirten Kadıgil, enstitü müdürünün avukatlara işlemlerin ancak pazartesi günü başlayacağını söylediğini aktardı. Kadıgil'in tepkisi şöyleydi:

"Neden bekliyorsunuz? Böyle bir olayın delillerini incelemekte neden gecikiyorsunuz? Tarım ve Orman Bakanlığı nerede, görevini yapıyor mu?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.