TİP TBMM açılış törenine katılmadı: "Bu bir Maskeli balodur"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yeni yasama yılı öncesinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Baş, TBMM açılışını "maskeli balo" olarak nitelendirip erken seçim çağrısı yaptı ve hukuksuz uygulamalara dikkat çekti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yeni yasama yılının başlaması öncesinde TİP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümet politikalarını sert bir dille eleştiren Baş, mevcut yönetimi ve uygulamalarını halkın iradesini hiçe saymakla suçladı. 

Baş, Erdoğan'ın söylemlerini hedef alarak, "Tayyip Erdoğan’ın yalanlarını, masallarını dinlemeyi reddediyoruz" ifadesini kullandı ve Meclis açılış törenini "maskeli balo" olarak nitelendirdi. Bu gösterinin bir parçası olmayacaklarını vurgulayan TİP Genel Başkanı, hükümetin anayasayı ve hukuku çiğnediğini, özellikle tutuklu milletvekili Can Atalay gibi isimlerin hukuksuzca cezalandırıldığını belirtti. Baş, bu tür uygulamaların kabul edilemez olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bu, bir halk meclisinin açılışı değil, bir maskeli balodur. Biz bu maskeli balonun bir parçası olmayı reddediyoruz. Halkın iradesinin tecelli etmesi gereken yerde, bu iradeyi ayaklar altına alanlara zerre kadar meşruiyet kazandırmayacağız. Can Atalay’ın hukuksuzca tutulduğu bir ortamda bu durumu normalleştirmek imkânsızdır."

Baş, TBMM’nin itibarını yitirdiğini öne sürerken, bu itibarın Silivri’de esir tutulduğunu söyleyerek Can Atalay’a bir kez daha atıfta bulundu. Ayrıca seçimlerin adaletsiz şartlar altında yapıldığını ve halkın iradesinin yok sayıldığını savundu. Ülkenin mevcut koşullar altında yönetilemeyeceğini belirten Baş, erken seçim çağrısında bulundu ve "Yalanlara, masallara karnımız tok. Hemen seçim" diyerek TİP’in duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

TİP, Erdoğan’ın katıldığı TBMM açılış törenine katılmayarak, bu duruşlarını somutlaştırmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.