TİP'ten Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e istifa çağrısı!

Türkiye İşçi Partisi (TİP), yeni eğitim-öğretim yılına okullarda temizlik çalışanı eksikliğiyle başlandığını vurgulayarak Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in istifasını talep etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan temizlik çalışanı eksikliğine dikkat çekerek Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in istifasını talep etti. TİP, Bakan Tekin'i cemaatlerin itibarını koruma çabasıyla suçlarken, okullardaki sağlık ve temizlik ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini vurguladı.

TİP'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına okullarda temizlik çalışanı olmadan başladı. Bakan Tekin, cemaatlerin itibarını koruma derdinde," denildi. Ayrıca, "Ülkemizin geleceği olan milyonlarca genç, böyle bir işbilmezliğe emanet edilemez. Karnesi sıfırlarla dolu olan Yusuf Tekin derhal istifa etmelidir," ifadesiyle istifa çağrısında bulunuldu.

TİP öğrenci kolları, Bakan Tekin'in okullara 30 bin temizlik personeli alımını duyurmasını eleştirerek, "Vukuatlı müdürün kapı tekmeleyeceğini de okulların temizlik ihtiyacı olacağını da biliyordunuz. Gençlerin ve çocukların sağlığını ve ihtiyaçlarını gelen tepkiye göre gözeten bir Millî Eğitim Bakanı istemiyoruz!" şeklinde tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.