Tır Yangını Sonrası Aydın-İzmir Otobanında Uzun Araç Kuyrukları Oluştu

Aydın-İzmir otobanında sıkıştırılmış doğalgaz taşıyan bir tırın devrilmesi sonucu çıkan yangın nedeniyle otoban her iki yönde de kapatıldı. Kazada LPG tanklarının oluşturduğu tehlike sebebiyle güvenlik önlemleri alındı, bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Aydın-İzmir otobanında, sıkıştırılmış doğalgaz taşıyan bir tırın devrilmesi sonucu çıkan yangın, yolun her iki yönde de kapatılmasına ve bölgede uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Gece saatlerinde Aydın-İzmir otobanı Efeler Çevreyolu civarlarında bir kaza meydana geldi. İzmir'den Aydın istikametine seyreden bir tır, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Tırın taşıdığı sıkıştırılmış doğalgaz tanklarından biri alev aldı ve yanma ile patlama riski taşıdığı için güvenlik önlemleri alındı. Kazanın olduğu bölge, her iki yönde de trafiğe kapatıldı.

Olayın ardından Aydın'da trafik yoğunluğu oluştu ve otobana giriş yapmış olan sürücüler geri dönemeyerek kilometrelerce araç kuyruğuna sebep oldular. Güvenlik ekipleri, kaza mahallinde kalan araçları tahliye etmeye çalışırken, diğer yandan da otobanın tamamen güvenli hale gelinceye kadar kapalı kalacağını açıkladılar.

Yetkililer, tırın taşıdığı LPG tanklarının ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulayarak AFAD, Aydın Büyükşehir İtfaiyesi, UMKE ve sağlık ekiplerinin tedbirleri alıp, olay yerinde hazır beklediklerini belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.