Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!

Manikür sırasında tırnaklarda beyaz noktalar fark edebiliriz. Ayrıca doğurganlık sorunları anlamına da gelebilirler. Bakalım başka ne anlamlara geliyor? İşte konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde!

BEYAZ NOKTALARIN ÖNEMİ

Belki kendinizi iyi hissediyorsunuz ve herhangi bir hastalık emaresi ya da en azından sağlığınızda bozulma görmüyorsunuz. Bu elbet iyidir ve mümkün olduğu kadar uzun sürmesini dileyebiliriz. Buna rağmen vücutta yeni başlayan bir probleminin küçük işaretleri görünebilir. Bunlardan biri tırnaklarda gözden kaçması zor olan beyaz noktalardır.

KOZMETİK SORUNUN ÖTESİNDE

Bu esas olarak kozmetik probleminin vücuttaki kalsiyum eksikliğine atfedilmesinin üstünden çok uzun zaman geçmedi. Söz konusu problemi süt veya yoğurtla çözemeyeceğimizi bugün uzmanlar zaten biliyor ama yapılan araştırmalara göre böyle bir durumda vücuda mümkün olan en kısa sürede sağlamamız gereken başka mineral elementler de var.

BAĞIRSAL İLTİHAPLANMA

Bağırsak iltihabı çeşitli hastalıklardan veya inflamatuar bağırsak hastalığından kaynaklanabilir.

TIRNAKLARDA BEYAZ NOKTALARIN PSİKOLOJİK ETKİSİ

Güzel ve bakımlı, kırılmayan, iyi bakıldığı takdirde süs eşyasına dönüşebilen tırnaklar elbet çoğu kadının hayalidir. Ancak beyaz noktalar çirkindir ve eğer istemezsek, hatta boyalı tırnaklarla yürüyemezsek psikolojik mesele haline gelebilir. Bu nedenle bunların oluşmasını bilinçli olarak engellemeliyiz. Ama nasıl?

SELENYUM VE ÇİNKO

Sağlıklı ve kuvvetli saçların daha hızlı büyümesi için olduğu gibi tırnaklar için de iki element önemlidir: selenyum ve çinko.

MENÜDE DEĞİŞİKLİK

Her ne kadar başlı başına doğrudan sağlığı ve hatta yaşamı tehdit edecek kadar ciddi bir mesele olmasa da, böyle bir zorluğa yanıt vermemek vücuda kabalık olacaktır. Bu nedenle rejiminize söz konusu mineralleri sağlayan daha fazla gıdayı dahil etmeniz iyi olur.

UZUN VADEDE ÇÖZÜMLER

Beyaz noktaların fark edilmesi kolaydır ve kendi başlarına tehlikeli olmasalar bile tepki vermeden görünümlerini göz ardı etmemeliyiz. Vücuttaki selenyum eksikliği, tiroid hormonlarının üretiminde sorunlara neden olabilir ve erkek doğurganlığını azaltabilir ve eksikliği hamilelik sırasında büyük sorunlara neden olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji uyarısı
Ümit Erdim ile Seda Erdim ayrıldı! Resmen boşandılar!
Zuhal Topal'ın kızını paylaştı ortalık yıkıldı!
Çağla Şıkel'in Ayakları Gündem Olmuştu!
Ultra Soğuk Kırmızı Cücenin Etrafında Dönen Speculoos-3b: Sıra Dışı Bir Dünya Keşfedildi