Titan Denizaltısı Patlaması Öncesi Arızalandığı ortaya çıktı: "Yolcular Baş Aşağı Asılı Kaldı"

Titanik enkazına yapılan yolculukta meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne yol açan Titan denizaltısının, son dalışından birkaç gün önce arızalandığı ortaya çıktı. OceanGate'in eski bilimsel direktörü, arıza sonrası destek ekibinin sudan çıkarmak için bir saatten fazla zaman harcadığını açıkladı.

Titanik enkazına yapılan trajik yolculukta meydana gelen patlama, denizaltı Titan'ın son dalışından günler önce yaşanan bir arızanın ardından gerçekleşti. OceanGate'in eski bilimsel direktörü, bu arızanın detaylarını paylaşarak, olayın güvenlik ve tasarım açısından önemli soruları gündeme getirdiğini vurguladı.

Titanik enkazına yapılan yolculuk sırasında patlayarak içindeki 5 kişinin ölümüne neden olan denizaltının, son dalışından birkaç gün önce arızalandığı ortaya çıktı.

OceanGate'in eski bilimsel direktörü Steven Ross, planlı yolculuktan birkaç gün önceki dalış sırasında bir yolcunun "baş aşağı asılı" kaldığını ve diğerlerinin ona tutunduğunu bildirdi. Ross, olay sonrası Titan'ın gövdesinde herhangi bir hasar tespiti yapılıp yapılmadığını bilmediğini de ekledi.

Arızanın ardından Titan'ı sudan çıkarmak için destek ekibinin bir saatten fazla zaman harcadığını ifade eden Ross, bu durumun son yolculuğuna günler kala gerçekleştiğini belirtti. 

Titan'ın patlaması, denizaltının güvenliği, tasarımı ve yapımında kullanılan malzemelere dair birçok soruyu gündeme getirdi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.