Titanik Filminin İkonik Kapısı Gerçek Hayatta Müzayedeyle Satıldı

Titanik filmindeki meşhur kapı, Heritage Auctions'ın düzenlediği müzayedede 718 bin 750 dolara alıcı buldu. Kapının Jack'in ölümüne ilişkin tartışmalara son veren gerçek sığma testleri yapıldığı da ortaya çıktı.

Titanik'in efsanevi sahnelerinden biri olan kapının gerçek hayattaki serüveni sona erdi. Heritage Auctions'ın düzenlediği müzayedede, filmdeki simgesel kapı 718 bin 750 dolara alıcı buldu. Ancak asıl ilginç olan, yönetmen James Cameron'ın yaptığı gerçekçi testlerin sonucunda, Jack'in ölümüne ilişkin tartışmaların sona ermesi oldu. Artık herkesin aklındaki soru işareti giderildi.

Titanik filmindeki meşhur kapının gerçek hayattaki macerası sonunda nihayet bir sahibini buldu. Heritage Auctions'ın düzenlediği etkinlikte, 1997 yapımı bu efsanevi filmde kullanılan kapı tam 718 bin 750 dolara alıcı buldu. Bu satış, Harrison Ford'un Indiana Jones karakterinin kullandığı kırbaç veya Jack Nicholson'ın "Cinnet" filmindeki baltasından daha yüksek bir fiyata ulaşarak, müzayedede en yüksek teklifi alan obje oldu.

Filmin final sahnesinde Rose'u kurtaran ve Jack'in trajik sonunu yaşamasına neden olan bu kapıyla ilgili yıllardır birçok tartışma yaşanmıştı. Ancak geçen yıl, yönetmen James Cameron'ın bilim insanları ve dublörlerden oluşan bir ekip tarafından yapılan testler sonucunda, hem Jack'in hem de Rose'un kapının üzerine sığabileceği ortaya çıktı. Bu sonuçlar, filmin hayranlarının uzun süredir süregelen tartışmalarına bir son verdi.

James Cameron, "Bir hipotermi uzmanıyla kapsamlı analizler yaptık" diyerek bu testleri doğruladı ve Jack'in ölümünün hikayenin doğasına uygun olduğunu vurguladı. Ona göre, Jack'in ölümü aşk, fedakarlık ve trajedi temasının bir parçasıydı.

Müzayedede kapının yanı sıra, diğer ünlü objeler de büyük ilgi gördü. Bunlar arasında Harrison Ford'un Indiana Jones kırbacı, Tobey Maguire'ın Spider-Man 3'teki siyah kostümü ve Wayne Knight'ın Jurassic Park'ta dinozor embriyolarını taşımak için kullandığı tıraş kremi kutusu yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti