Titanik'in enkazında öyle bir şey yaptılar ki ölenlerin yakınları çileden çıktı!

Son dakika! Titanik enkazında şok detay.. Öyle bir şey yaptılar ki; yer yerinden oynadı! David Leibowitz ve Kimberley Miller'ın düzenlediği tören Titanik gemisinde yakınları ölenler tarafınca kötü karşılandı. İşte detaylar...

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912 yılında bir buzdağına çarparak Kuzey Atlantik Okyanusu'nun buzlu sularında battı. Gemideki 1.514 kişi yaklaşık iki saat kırk dakika içinde boğulurken, bir kısmı da buzlu suda donarak hayatını kaybetti.

Birkaç saat sonra Carpathia gemisi kaza mahalline gelerek 710 kişiyi kurtardı. 2001 yılında tartışmalı bir çift Titanik'in güvertesinde evlendi. Son haftalarda Titanik ziyaretinin bazı insanlar için sıradan bir deneyim olduğu ortaya çıktı.

Amerikan sularında batan askeri gemiler gibi batıkların çoğu kaşif, turist ve korsan değildir. Titanik, uluslararası sularda yer almakta olup, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve ABD-İngiltere arasındaki enkazın korunması ve yağmalanmaya karşı korunmasına yönelik bir anlaşma tarafından korunmaktadır.

Ancak yine de Titanik'e dalmak mümkün ve gerekli imkanlara sahip olanların batığa girme izni alması da mümkün. Yalnızca tek bir şirket, RMS Titanic Inc. hurdadan ürün kurtarma hakkını saklı tutar.

Gercekgundem'den alınan bilgiye göre, RMS Titanic Inc. Başkan Christopher J. Davino liderliğindeki dalış sırasında sadece birkaç kişi geziye çıktı ve aralarından bir çift teknede evlendi. New York'tan David Leibowitz ve Kimberley Miller, dalış şirketi Subsea Explorer tarafından düzenlenen bir yarışmayı kazandılar, denizin 4 mil altında seyahat ettiler ve Titanik'in tepesinde evlendiler.
Kaptan Ron Warwick tarafından Rus araştırma gemisi Akademik Keldysh'te gerçekleştirilen törende, yer kısıtlaması ve güvenlik endişeleri nedeniyle çiftin tören boyunca dizlerinin üzerinde durması gerekti. Çift, yangına dayanıklı giysiler giydi.

Yarış ve düğün tartışmalara neden oldu ve Titanic tarihçisi Brian Ticehurst şunları söyledi: "Bu çiftin platform yok edilirken evlenmesi orada ölen tüm insanlara hakarettir."

Damat bu sözlere kulak asmadı. Leibowitz Independent'a şunları söyledi: "Burayı bir mezarlık olarak görmüyoruz. Ancak bir kilisede evlenirseniz, oraya saygı duymanız gerekir çünkü bir mezarlığın yanındasınız."
OceanGate Titanik'in su altında patlamasının ardından Titanik yolcularının torunları bir kez daha mezarlıklarını ziyaret etmemelerini istedi.

Felakette ölen büyükanne Brett Gladstone Inside Edition'a şunları söyledi: "O geminin kötüye kullanılması konusunda her zaman endişelendim. Orada binlerce insan öldü. Büyükannemin cesedi hiç bulunamadı, o en altta. Ruhu binlerce insanın ruhudur ve binlercesi mezarlarda yatmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.