Titreyerek Tokluk: Yeni Hap Obeziteyle Mücadelede Umudu Artırıyor

Midede titreterek tokluk hissi yaratan VIBES hapı, hayvanlar üzerinde yüzde 40 az yemek tüketimine neden oldu. Obezite epidemisine karşı umut vaat eden bu gelişme, bilimsel araştırmalarla desteklenmeyi bekliyor.

ABD'li araştırmacılar, obeziteyle mücadelede umut vadeden bir gelişme kaydetti. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bilim insanları, mideye yerleştirilen ve titreyerek tokluk hissi yaratan bir hap geliştirdi. Bu hap, yemek sonrasında salgılanan C-peptid, Pyy ve GLP-1 gibi tokluk hormonlarını tetikliyor.

Deneylerde, Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator (VIBES) adlı hapın içinde bulunan mikro titreşim motorları sayesinde hayvanlarda yüzde 40'a kadar daha az yemek tüketildiği gözlendi.

Uzmanlar, VIBES hapının obezite tedavisinde potansiyel taşıdığını, ancak araştırmanın henüz erken bir aşamada olduğunu vurgulayarak daha fazla bilimsel çalışmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obez birey bulunmaktadır. Dünya Obezite Federasyonu'nun öngörüsüne göre ise 2035'e gelindiğinde bu sayının 4 milyarı aşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

İstanbul Tabip Odası'ndan Fahrettin Koca'nın 'Onaylı Randevu Sistemi'ne tepki
Erkekler dikkat: Bu hastalık en çok sizde görülüyor!
Hastane Randevularında Onaylı Sistem: Randevu Alana Yeni Zorunluluk!
Bağırsaklar sağlığın anahtarı mı; nelere dikkat etmeliyiz?
Türk ve Japon bilim insanları beyin ve bilinç araştırmalarında iş birliği yapacak!