TKP, maden kazasıyla ilgili eylem düzenledi: "Katil Anagold ülkemizden defol"

Maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı. Ankara'da maden faciasını protesto eden Türkiye Komünist Partililer, "Katil Anagold ülkemizden defol" diyerek eylem yaptı.

Anagold Madencilik'e ait Çöpler Madeni'nde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi toprak altında kaldı. Daha önce siyanür sızıntısıyla gündeme gelen maden, davaları sürerken kapasite artışıyla çalışmaya devam ediyordu. Türkiye Komünist Partisi, 2010'dan beri denetimsizlik ve vurdumduymazlık nedeniyle tehlike oluşturan madende yaşanan faciayı Ankara'da protesto etti.

"KATİL ANAGOLD ÜLKEMİZDEN DEFOL"

Kızılay'da Madenci Anıtı önünde gerçekleşen eylemde, facianın sorumlularının uyarılara kulak asmayan şirket ve kamu yetkilileri olduğuna vurgu yapıldı. Eylemde, "Katil Anagold, işbirlikçi AKP!" ve "Katil Anagold ülkemizden defol!" sloganları atıldı. TKP Ankara İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan Çisel Demirkan, yetkililerin açıklamalarının "timsah gözyaşları" olarak nitelendirildiğini belirtti. Açıklamada, "Bugün tek bir işçinin dahi burnunun kanamasının sorumlusu, tek dertleri ahlaksızca kasalarını doldurmak olan patronların kâr hırsı, siyasi iktidarın desteği ve meclis muhalefetinin seyirciliğidir" denildi.

"BAŞ SORUMLU, UYARILARA KULAK ASMAYANLAR"

Göçük altında kalan emekçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesi çağrısında bulunulan eylemde şu ifadeler kullanıldı:

"Bu düzenin halka, emekçilere neyi reva gördüğünü en iyi anlatan günlerden birini yaşıyoruz.

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik Şirketi'nin işlettiği maden sahasında senelerce doğaya karşı işlenen suçlar, bugün itibariyle yapılan onca uyarıya kulak asılmaması sonucu işçilerin göçük altında kalmasına neden oldu.

Bugün tek bir işçinin dahi burnunun kanamasının sorumlusu, tek dertleri ahlaksızca kasalarını doldurmak olan patronların kar hırsı, siyasi iktidarın desteği ve meclis muhalefetinin seyirciliğidir.

Kimse bu saatten sonra timsah göz yaşları dökmesin, yıkıntı altındaki işçilere önem veriyormuş gibi görünmeye çalışmasın. Onların tek derdi kendi cepleri, tek dertleri kasaları...

Öfkeliyiz...

Bunca uyarıya, halkı, doğayı zehirliyorsunuz tepkilerine bir kez olsun kulak asmayanlar, işçilerin yıkıntı altında kalmasının baş sorumlusudur.

Şimdi eldeki tüm olanaklar emekçilerin kurtarılması için seferber edilmeli fakat bir sözümüz var...

Mutlaka bu akılsız, ahlaksız düzenden bugün yaşananların hesabını soracağız.

O maden şirketinden de, o maden şirketi için seferber olan siyasi iktidardan da patronlara karşı gıkı çıkmayan meclis muhalefetinden de hesap soracağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı