TKP'den Maçoğlu'nun Kadıköy Belediye Başkan adaylığı hakkında açıklaması

Türkiye Kominist Partisi, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Fatih Mehmet Maçoğlu'nun adaylığı konusunda sürecin devam ettiğini belirtti. Maçoğlu ve SMF temsilcileriyle yapılan değerlendirmelerin ayrıntılarını paylaşma gereği duyduklarını açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi'nin 31 Mart seçimleri ve Kadıköy Belediye Başkan adaylığına dair 16 maddelik açıklaması, TKP'nin belediyecilik anlayışı ve hedefleri üzerine yoğunlaşan bir özet sunmaktadır.

İŞTE O 16 MADDE

  1. TKP, seçimlerde sosyalizmi, eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve sosyalist belediyecilik anlayışını temsil etme hedefiyle yer alıyor.

  2. Parti, siyasal tutumunu güncel siyasi dengelere göre değerlendirirken, asıl belirleyici olan ilke ve hedeflerinden ödün vermemeyi amaçlıyor.

  3. TKP, seçimlerde belirli belediyeleri kazanma ve halkın kaynaklarını rant ve kâr uğruna yağmalanmaktan koruma amacı taşıyor.

  4. TKP'nin Hatay-Defne ve İstanbul-Kartal'daki adayları, özellikle deprem sonrası dayanışma ve emekçi kesimlerin çıkarlarını koruma hedefine odaklanmış durumda.

  5. Kartal'daki aday seçimi, Türkiye'nin endüstriyel karakterine ve emekçi kesimine odaklanarak işçi sınıfının sesini yükseltmeyi hedefliyor.

  6. Parti, gelecekte açıklanacak adaylarını belirleme sürecine devam edecek ve özellikle emekçi kesimlerin çıkarlarına uygun adaylar üzerinde yoğunlaşacak.

  7. TKP, diğer sol partilerin kazanma hedefinde olduğu yerlerde, bu adayları destekleyecek ve kendi adaylarını çıkarmayacak.

  8. Özellikle Fatih Mehmet Maçoğlu örneği, TKP'nin bir ittifak içerisinde kazanılan başarıları ve örgütlülüğün önemini vurguluyor.

  9. Türkiye Komünist Partisi ve Maçoğlu'nun mensubu olduğu Sosyalist Meclisler Federasyonu, Maçoğlu'nun adaylığı üzerine bir değerlendirme sürecine girmiş ve halkın ilgisini göz önünde bulundurarak kararlar almıştır.

  10. TKP'nin Maçoğlu'nun adaylığıyla ilgili değerlendirme süreci devam ediyor ve kamuoyuyla detaylı bir şekilde paylaşılacak.

  11. TKP, Maçoğlu örneğindeki özgünlüğü hesaba katarak, farklı bir çalışma tarzı ve ortaklaşmanın önemine vurgu yapmaktadır.

  12. Parti, Kadıköy'de oluşturulacak sağlam bir program ve toplumun geniş kesimlerini kucaklayan bir çalışma kültürü oluşturmayı amaçlıyor.

  13. TKP, içsel bir muhasebe süreci yürütüyor ve Ovacık-Dersim'de kazanılan deneyimleri, gelecek adımları belirlemede önemli bir kaynak olarak değerlendiriyor.

  14. Kadıköy önerisine ilişkin TKP'nin içsel değerlendirmesi, sağlam bir zemin oluşturarak farklı bir çalışma tarzının hayata geçirilmesi üzerine odaklanmış durumda.

  15. Parti, Maçoğlu örneğinin TKP'yi temsil etme potansiyelini ve önemini kabul ederken, bu durumu sağlam bir zeminde çalışmak için bir fırsat olarak görüyor.

  16. TKP, yerel seçimlerin ötesinde işçi ve emekçi kitlelerin daha geniş mücadelelere katılması gerektiğini vurguluyor ve seçimlerin halkın ayağa kalkması için bir örnek oluşturabileceğini belirtiyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu