TKP'nin seçim tavrı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde TKP’nin daha erken seçim kararı alınır alınmaz bir konum beyanında bulunduğunu vurgulayan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 'TKP’nin seçime girme hakkının gasp edildiğini, o yüzden bağımsız...

Cumhurbaşkanlığı seçiminde TKP’nin daha erken seçim kararı alınır alınmaz bir konum beyanında bulunduğunu vurgulayan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 'TKP’nin seçime girme hakkının gasp edildiğini, o yüzden bağımsız adayla seçime girdiklerini, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise geçersiz oy vereceklerini duyurduklarını söyledi. Okuyan, 'Geçersiz oy bilinçli şekilde insaları sandığa yöneltmek ve karşımıza çıkardığınız bu seçenekleri reddediyoruz demektir, TKP tavır almak, yol göstermek zorundadır. 

Bu düzeni değiştirmek isteyenlerin sesi olmak zorundadır. Şu ya da bu adaya oy vereceklerle kavga etmek gibi bir niyetimiz yok, biz pozisyonumuzu aldık, bizim önceliğimiz sosyalizmin propogandasıdır, bu düzen değişmeli sesini yükseltmektir' şeklinde konuştu. Bu karar sonrası akıllara sosyal medyada"boykot" kararı fikrine yöneltilen sert eleştiriler geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek