TOGG, Avrupa Basınında Yankı Bulan Yeni Modeli T10F'i Tanıttı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG, araç yelpazesini genişleterek Las Vegas'taki CES 2024 teknoloji fuarında tanıttığı T10F modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Geçen yıl Türkiye'de yollara çıkan TOGG'un ikinci aracı olan T10F, tanıtımının ardından Avrupa basınında yer buldu.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracı Togg, ikinci aracı T10F'yi Las Vegas'taki dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024 teknoloji fuarında tanıttı. Fastback tasarımı ile dikkat çeken modelin teknik özellikleri ve çıkış tarihi açıklanırken dünya basının da geniş yer buldu.

breakinglatest.news ''CES 2024, Togg yeni T10F fastback ile İtalya'ya inmeye hazırlanıyor'' başlığı ile haberde şu ifadeleri kullandı:

''C segmentine ait ilk kompakt e-SUV'si (sadece on iki günde 177.000 ön sipariş ve üretimden 13 kat daha fazla talep) olan T10X'in yurt içindeki başarısının peşinden Türk şirketi, CES 2024'te bu özellikleri birleştiren bir otomobili tanıttı. Geniş bir dijital ekosistemle tamamen elektrikli performans. Tüketici Elektroniği Fuarı 2024'ün ziyaretçileri, standın ortasındaki üretim prototipini hayranlıkla görebilirler. Bunun yıl sonuna kadar Almanya'ya erişmesi ve bizimki dahil (İtalya) diğer ülkelerin de onu takip etmesi bekleniyor.''

'TEK ÜLKE TÜRKİYE'

lifenews.ro'da ''CES 2024: Türk elektrikli otomobil üreticisi TOGG yeni modelini piyasaya sürdü ve Avrupa'ya açılacağını duyurdu'' başlığı ile kullandığı haberde ''Türk elektrikli otomobil markası, ABD pazarında hiçbir satış yapmamasına rağmen Las Vegas'taki ünlü Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) boy göstermeyi alışkanlık haline getirdi. Aslında şu anda TOGG araçlarının bulunduğu tek ülke Türkiye'' ifadeleri kullanıldı. Haberde peşinden kullanılan şu ifadelerse dikkat çekti:

''T10X SUV'un üretime geçmesinden yalnız birkaç ay sonra ikinci bir modelin sunulmasının ötesinde Türkler, CES 2024'te büyük hedeflerini duyurdu. T10F modelinin seri üretimine girişi 2025 senesinde planlanıyor ve bu tarihte iki modelin de Almanya pazarında satılması bekleniyor. Marka daha sonra Fransa, İtalya, Hollanda ve İsveç pazarlarına da genişleyerek nihayet tüm Avrupa pazarlarını kapsayacak.''

elektroauto-news.net ''Togg, yeni elektrikli fastback T10F'yi tanıttı'' başlığını kullandığı haberinde ise ''Togg, T10X SUV'dan sonra T10F ile ürün yelpazesini genişletiyor ve 2032 yılına kadar Avrupa'da bir milyon otomobili yollara çıkarmayı hedefliyor'' ifadeleri ile ihracat planlamalarına dikkat çekti.

FİYAT VURGUSU YAPILDI

europe.autonews.com'un yayımladığı habere göre, Türk elektrikli araç üreticisi TOGG, ürün yelpazesini genişleterek Almanya'da 2024 sonlarında piyasaya çıkma hedefi koydu.

2018 yılında kurulan ve şu anda sadece kendi pazarında satış yapan şirket, 2024'ün sonlarından itibaren SUV modelinden başlayarak her iki modelini de Almanya'da satmayı planlıyor.

TOGG, aynı zamanda Fransa, İtalya, Hollanda, ve İsveç gibi diğer Avrupa pazarlarında da hızla satış yapmayı amaçlıyor. Şirket, diğer dört pazardaki lansmanların zamanlaması veya tempolarını belirtmemekle birlikte, 2032 yılına kadar Avrupa genelinde 1 milyon aracın trafiğe çıkma hedefini belirledi.

Haberde ayrıca, TOGG T10F'in fiyatının T10X ile benzer bir düzeyde olması beklendiği iddia edilerek, "Bu fiyat, temel model için 45.000 Euro eşdeğerinden başlıyor ve uzun menzilli model için 57.320 Euro'ya çıkıyor" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!