Tohum Desteği Başvuruları Başladı! Manisa Büyükşehir Belediyesi 500 Ton Sertifikalı Tohum Veriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, arpa ve buğday üreticilerine yönelik yüzde 75 hibe desteğiyle toplam 500 ton sertifikalı tohum sağlayacak. Başvurular, belediyenin resmi sitesinden alınacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek sağlama amacıyla 500 ton sertifikalı tohum desteğinde bulunacak. Bu destek, arpa ve buğday üreticilerinin sertifikalı tohum kullanımını artırmak, yeni çeşitleri üreticilerle buluşturmak ve girdi maliyetlerini azaltmak için sağlanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75 hibe desteği sunarak üreticilere önemli bir destek verecek.

Tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, başvurularını Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular sadece tek bir ürün için yapılabilecek ve gerekli şartları sağlayan üreticilere destek sağlanacak.

Başvuru kriterleri şu şekildedir:

  • Ekim yapılacak tarla tapulu veya kiralık olabilir.
  • Demirci, Selendi, Gördes, Kula, Köprübaşı, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde toplam arazi varlığı 100 dekar olacak şekilde ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile başvuru yapılabilir.
  • Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde toplam arazi varlığı 50 dekar olacak şekilde ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile başvuru yapılabilir.
  • ÇKS ve Çiftçi belgeleri başvuran kişiye ait olmalıdır.
  • İstenilen belgeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden temin edilmelidir.
  • Yanlış veya eksik belgelerle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
  • Bir kişi yalnızca tek ürün talep edebilir.

Kontenjanlar, ilçelere ayrılan destek miktarına göre dolacak ve başvurular, toplam arazi varlığının küçükten büyüğe sıralanması ile hak sahipleri belirlenecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.