Tokat'ta 2 Kişiye KKKA Teşhisi Konuldu

Tokat'ta, kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan iki kişi, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 1 Ocak - 27 Mayıs tarihleri arasında hastaneye 350 kişi kene ısırması şikayetiyle başvurdu. İki hasta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Tokat'ta son bir haftada vücutlarına kenelerin yapışması sonucu rahatsızlanan iki kişide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tespit edildi. Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaların sağlık durumları iyi. Ancak, yılbaşından bu yana hastaneye 350 kişi kene ısırması şikayetiyle başvurdu. Bu vakalardan ikisi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Tokat'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konulan iki kişi, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kentte son bir hafta içinde vücutlarına yapışan keneleri kendileri çıkaran iki kişi rahatsızlanarak Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümüne başvurdu.

KKKA teşhisiyle hastanede tedavi altına alınan bu kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

1 Ocak - 27 Mayıs tarihleri arasında, vücuduna kene yapıştığı için Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü ve acil servisine toplam 350 kişi başvurdu.

Bugüne kadar Enfeksiyon Hastalıkları Bölümüne ortalama 15 kişi başvururken, bunlardan 2'si daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.