Tokat'taki depremlerin ardından kaplıca suyunun sıcaklığında daha önce görülmemiş artış yaşandı!

Tokat'ta ardı ardına yaşanan depremlerin en büyüğü 5.6 büyüklüğünde oldu. Bu depremlerin ardından, binlerce yıllık tarihe sahip olan kaplıca suyunun sıcaklığında 4 derecelik bir artış meydana geldi. Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "4 derece bir artış hiç olmadı," ifadelerini kullandı.

Son günlerde, Düzce'nin merkezi Sulusaray'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle birlikte Tokat da sallandı. İlçede ardı ardına yaşanan 4.0, 4.4 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugün kentte 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

KAPLICA SUYUNUN SICAKLIĞI ARTTI

Son yaşanan depremlerle birlikte halk arasında korku ve endişe uyandı. Bu depremlerin ardından, kentin 2 bin yıllık tarihine sahip olan Sulusaray kaplıca suyunun sıcaklığında artış oldu. Normalde 50 derece olan suyun sıcaklığı 54 dereceye yükselirken, aynı zamanda suyun debisinde de artış gözlendi.

'DAHA ÖNCE BU KADAR ARTIŞ OLMADI'

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, depremin ardından kaplıca tesislerinde herhangi bir zarar olmadığını belirtti. Vatandaşların sağlık hizmetlerinden kolayca faydalanabileceğini söyledi. Deprem sonrası yapılan ölçümlerde kaplıca suyundaki sıcaklığın 4 derece arttığını ve şu anda 50 derece olan sıcaklığın 54 dereceye çıktığını ifade etti.

"Daha öncesinden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı. Deprem sonrası ölçümlerde 4 derece artığını fark ettik. Depremden sonra bunların olduğu bilim insanları tarafınca söyleniyor," sözleri kullanıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
Banu Parlak'a Saldırı Davasında Şok Gelişme: Şikayetinden Vazgeçti
Antalya'daki Teleferik Kazasında Yeni Gelişme: 19 Kişi İçin Soruşturma Genişletildi
Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı