TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı olarak kullanmayın"

Tuzla'da bulunan TOKİ konutlarına ilişkin artan taksitler ve fiyatlar nedeniyle mağdur olanlar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. TOKİ'nin Tuzla'da inşa ettiği konutlarda aylık taksit ve konut bedellerinde yaşanan artışa tepki gösterdi.

Tuzla'da bulunan TOKİ konutlarına ilişkin artan taksitler ve fiyatlar nedeniyle mağdur olanlar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. 

MAĞDUR HAK SAHİPLERİNİN BASIN AÇIKLAMASI

TOKİ'nin Tuzla'da inşa ettiği konutlarda aylık taksit ve konut bedellerinde yaşanan artışa tepki gösteren hak sahipleri, bugün AKP Tuzla İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. TOKİ mağdurları, "dar gelirliye yapılan zulüm, sabit geri ödeme hakkımızı geri verin", "ev değil hayal satıyorsunuz", "hibe değil, hakkımızı istiyoruz" gibi yazılı dövizlerle seslerini duyurdu.TOKİ mağdurlarından Musa Özdemir, "Önce gel bize verdiğin sözleri tut sonra yeni sözler ver. Bizi seçim aracı olarak kullanamayın, bıktık artık bundan. İmza attık sözleşme yaptık, ne oldu da haklarımızı bizden geri aldınız? Depremzede değiliz ama TOKİ zedeyiz" dedi.

TOKİ MAĞDURLARINDAN AÇIKLAMASI

Mağdurların sözcüsü Fırat Balta, 2026'da evlerin teslim edileceğinin söylendiğini ancak asgari ücretin artmasıyla ödemelerin ağırlaştığını belirtti. Balta,: "2026 senesinde bizlere evlerimizi teslim edeceklerini söylüyorlar. 2019 senesinde bildiğiniz gibi asgari ücret 2 bin 300 lira gibi bir rakamdı. Şu anda 17 bin 2 TL. Bizler o zamanın şartlarında biz 890 TL'ye yalnız bir taksiti verebiliyorduk ve üzerine iki misli olarak bizim cebimizde para kalıyordu. Ama şu anda baktığımız zaman bizlerden 14 bin TL'yle 21 bin TL arasında bir rakam istiyorlar.  Bize yüzde elli indirimi vermediler. Bize sabit taksiti vermediler. Bize, 'memur maaş artışıyla sizler bu evi faizli bir şekilde altı ayda bir faizli bir şekilde alacaksınız' dendi. Bu Allah'tan reva mıdır?" "Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz" dedi.

Mağdurlardan Musa Özdemir, TOKİ'nin verdiği sözlerin yerine getirilmediğini ifade ederek, "Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz. Eğer ki bir insana güvenmeniz gerekiyorsa önce geçmişte verdiği sözleri yerine getirmiş mi ona bakarsınız. Şimdi geçmişte verdiği sözü daha yerine getirmemiş. Önce bizim 5 bin 750 dairemizi teslim etmemiş ve artan maliyet fiyatlarını da bize bizim sırtımıza yüklemiş bir insan yeni sözler veriyor. Ben buradan sesleniyorum. Diyorum ki kardeşim önce gel bize verdiğin sözleri sabit taksiti işte yüzde bir KDV ve o günkü fiyatlarla bize önce o haklarımızı ver sonra yeni sözler ver. Bizi seçim aracı olarak kullanmayın. Bıktık artık bundan. Biz imza attık, sözleşme yaptık. Ne oldu? Ne değişti de günümüzde 2024'e gelince bunları bizden geri aldınız.  Biz hani gerçekten depremzede değiliz ama TOKİ zedeyiz. Bugün AK Parti il binasının önünde, Tuzla İl Binası'nın önündeyiz. Çünkü bize o sözü onlar verdiler. Ya gerçekten çok doluyum. Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı