Toni Kross: Mesut’un ırkçılık iddiaları saçmalık

Mesut Özil, Almanya’nın FIFA Dünya Kupası’na grup aşamalarında veda etmesinin ardından karşılaştığı ırkçı ve saygısız tavır nedeniyle milli takım formasını giymeyeceğini açıklamıştı. Spor kamuoyundan konu ile ilgili olarak birçok açıklama gelmişti. Son olarak Real Madrid''li Toni Kross, Mesut’un ırkçılık suçlaması saçmalık açıklamsında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'yi ziyareti sırasında, Erdoğan ile bir araya gelen Arsenal takımı oyuncusu Mesut Özil ve Manchester City takımı oyuncusu İlkay Gündoğan'ın Erdoğan ile birlikte çektirdikleri fotoğraf Almanya'da büyük tepkilere neden olmuştu. Dünya kupası öncesinde Avusturalya ile oynanan hazırlık maçında yuhalamaya varan tepkilerle karşılan Türk kökenli oyunculara, Alman Milli Takımı destek çıkmış ve yapılanların yanlış olduğunu dile getirmişlerdi.

Şampiyona sonrasında Alman Futbol Federasyonu'nu oldukça sert bir şekilde eleştiren Özil, "Almanya Futbol Federasyonunun üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Ayrımcılık asla kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

Mesut'un Real Madrid'de oynadığı dönemden takım arkadaşı olan Toni Kross konu ile ilgili olarak," Mesut daha iyi bir vedayı hak ediyordu. Ne yazık ki Mesut bazı eleştirilerinde haklı fakat, ırkçılık ile ilgili yorumları tam bir saçmalık" yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
"Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi