"Topal" şarkısı yüzünden yaralama sanıklarına 15'er yıla kadar hapis istemi!

Kayseri'de CHP üyesi Şerafettin Bahadır, Pınarbaşı'nın eski belediye başkanının kardeşi ve yeğeni tarafından silahla vurularak ağır yaralandı. İddianame, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla 9-15 yıl hapis cezası talep ediyor.

Kayseri'de, CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın otomobilinin önünü kesip silahla vurarak ağır yaraladıkları iddiasıyla, Pınarbaşı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi Ejder (62) ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu (47) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' ve 'mala zarar verme' suçlarından, tutuklu sanıklar hakkında 9 yıldan 15 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Olay, 21 Haziran akşamı Pınarbaşı ilçesinde meydana geldi. Şerafettin Bahadır’ın aracı, Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder ve yeğeni Mehmet tarafından durduruldu. Bahadır, araçtan inerek Ejder ve Mehmet’in üzerine yürüdü ve bu sırada silahla ayağından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bahadır, önce Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne, ardından Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Saldırının ardından Ejder ve Mehmet Uzunluoğlu gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Şerafettin Bahadır, 31 Mart seçimlerinden sonra müzisyen Oğuz Yılmaz'ın "Topal" şarkısı eşliğinde oyun oynamış ve bu görüntüler MHP'li başkan adayı Menduh Uzunluoğlu’na bir gönderme olarak yorumlanmıştı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi düzenledi. Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ejder Uzunluoğlu, ifadesinde pişman olduğunu belirterek, "Ağabeyimin ayağı doğuştan beri sakattır. Şerafettin, seçimleri kaybetmesi sebebiyle 'Topal' şarkısını açmış ve oynamıştı. Olay sırasında kendisiyle karşılaştık. Araçtan inince elinde sopa vardı ve bana küfretti. Ben de korkutmak amacıyla yere ateş ettim, neye denk geldiğini bilmiyorum. Şerafettin'in yere düştüğünü gördüm. Olaydan pişmanım." dedi.

Mehmet Uzunluoğlu ise, "Amcam ile ilçe merkezine gidiyorduk. Şerafettin elinde sopa ile indi ve küfretti. Sopayla bana vurmaya çalıştı, ben de onu durdurmak için amcamın ateş ettiğini gördüm. Olay planlı değildi, anlık gelişti ve pişmanım." şeklinde ifade verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.