Topkapı Sarayı'nda yeni göçük!

Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Fatih Köşkü’nün duvarlarında ve kubbesinde yarıkların oluşmasının ardından Saray’da sorunlar bitmiyor. Tarihi köşkün zemininde yaşanan oynamalardan dolayı zarar gördüğü söylenen sarayın...

Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Fatih Köşkü’nün duvarlarında ve kubbesinde yarıkların oluşmasının ardından Saray’da sorunlar bitmiyor. Tarihi köşkün zemininde yaşanan oynamalardan dolayı zarar gördüğü söylenen sarayın ikinci avlusunda kendiliğinden çukur oluştu.

Çalışanlar tarafından farkedilen yaklaşık 3 metre çapında, 2 metre derinliğinde olan çukurun etrafı güvenlik şeridi ile çevrildi. Ziyaretçiler yanına yaklaştırılmazken daha önce de benzer bir olayın meydana geldiği belirtildi.

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Feridun Çılı ''göçük alttaki arkeolojik eserlerin oluşturduğu boşluklardan kaynaklanıyor'' yorumunu yaptı. Göçme anında insanın olmaması büyük bir şans. Bahçenin bu bölümünde riskin halen devam ettiği ileri sürülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri korkulacak bir durum olmadığını, araştırmanın devam ettiğini söyledi. Araştırma çalışmalarında arkeologlar da görev alacak. Yeraltı taraması yapılarak güvenlik zaafiyeti gösteren zeminde sağlamlaştırma yoluna gidilecek.
Sebep Avrasya Tüneli çalışması mı?
Marmaray çalışmaları sırasında Gülhane Parkı içindeki İslam Bilim Teknolojileri Müzesi’nin duvarlarında çatlamalar oluşmuştu. Günümüzde yapımı devam eden Avrasya Tüneli çalışmalarının da Topkapı Sarayı zemininde oynamalara neden olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: CNNTürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor