Toplu taşımada yeni dönem: Türkiye Kart bu sene hizmete giriyor

Toplu taşımada her kent için ayrı kart taşıma derdini ortadan kalkıyor, 2024 sonuna kadar PTT tarafınca geliştirilen proje, Türkiye‘nin yüzde 50’sinden fazlasını kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Türkiye’deki toplu taşıma araçlarında her şehirde farklı kartlar kullanılıyor. Bu da yeni bir şehre ziyaret giden veya çok fazla şehirde bulunan vatandaşlar için çeşitli zorluklar yaratıyor. Tüm toplu taşıma kartlarının birleştirilmesi için PTT tarafınca Türkiye Kart projesi hayata geçirildi. Türkiye Kart, bu senenin sonuna kadar Türkiye’nin yarısından fazlasını kapsayacak.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, "Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz, sonraki yıl da ülkenin tamamına yayılmasını öngörüyoruz" dedi.

Türkiye Kart ile vatandaşlar ek belge hazırlama derdi olmadan Türkiye Kart entegrasyonunun bulunduğu tüm şehirlerde öğrenci, öğretmen, engelli, gazi indirimlerinden yararlanabiliyor. Ayrıca bu kartlar ile aktarma indirimlerinden de faydalanılabiliyor.

PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, Türkiye Kart’ın yalnız toplu ulaşım kartından ibaret olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bu, tek başına bir toplu ulaşım kartı değil. Toplu ulaşım kartı çıkaran belediyelerimiz, idarelerimiz kendi kartlarını çıkarmaya devam edecekler. Üzerine Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanlar, entegre olunan illerimizde de geçerli olacak. Kart çıkaran yerler Türkiye Kart özelliğiyle de çıkarabilirler."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma